Şehirden görüntü
-Kızılay otobüsünde görüntü
-Kan verenlerden görüntü
-Konuşmalar
-Ramazan Akbal röp
-Mazlum Aşkın röp
-Dr Ahmet Kotan röp
( MUŞ ) MUŞ
- Kızılay Muş Şubesi tarafından Varto ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Belediye İşhanı önüne kan bağışı aldıklarını belirten Kızılay Muş Şubesi Kan Merkezi Doktoru Ahmet Kotan, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun ilgi gördüklerini ve hedefledikleri 40 ünite kanı toplamak istediklerini belirtti.
Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının yaklaşık 2 milyon 200 bin ünite civarında olduğunun altını çizen Kotan, “Kan ihtiyacını karşılamak üzere Muş’un Varto ilçesinde bir kampanya başlattık. 18 ve 65 yaş arasında bulunan herkes kan verebilir. Kan bağışına ihtiyacımız var, onun içinde biz vatandaşlardan kan bağışına katılmalarını işitiyoruz. 5-10 dakikalarını ayırıp ihtiyacı olan bir vatandaşa umut olabilirler" diye konuştu.
Bağıştan önce kişinin kan değerini ve tansiyonunu ölçüp ondan sonra kan aldıklarını vurgulayan Kotan, şöyle konuştu: "Kan verme kişinin sağlığı açısında önemlidir. 2018 yılı içerisinde hedefimiz 8 bin ünitedeydi. Şu an hedeflerimiz 2019 yılında 10 bin üniteye ulaşıp, ilimizin kan ihtiyacını karşılamış olacağız. Kar ve yağmur olmasına rağmen umutsuz kaldığımız bugünde Vartoluların duyarlı davranması ve kan vermeleri bizleri sevindirdi. Varto ilçemizde 80 ünite kan topladık. Kan almamızla birlikte vatandaşların hastalıklarını taramış oluyoruz. Herhangi bir bulaşıcı hastalığı tespit etmemiz halinde ise kendilerine ulaşıp tedavi olmalarını söylüyoruz. Kan veren tüm Vartolulara teşekkür ediyorum.” Kan vermeye gelen Mazlum Aşkın ise, kana ihtiyacı olan çok insanla karşılaştıklarını belirterek, “Buraya kan bağışında bulunmak için geldik. Belki bir hayat kurtarırız. Kana ihtiyacı olan yine bizler olabiliriz. İnsanların duyarlı olmaları için bizde bir adım atalım dedik. İnşallah devamı gelir" ifadelerini kullandı.
Varto’da kan bağışı kampanyası
İLGİLİ VİDEOLAR
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Böcek'ten, ağabeyine son görev
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Beşiktaş, Umut Meraş'ı kadrosuna kattı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ'da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti
29 Ağustos 2021 Pazar
15 metrelik şelale, pandemi ve sıcaktan bunalanların ilgi odağı oldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Kazazedeye yardım ederken minibüsün altında kalan şahıs o anları anlattı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Gümrük kapılarında kaçakçılığa geçit yok
28 Ağustos 2021 Cumartesi