Bursa'da tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği sonucu 69 yaşında hayatını kaybeden Tiyatro Sanatçısı Baykal Kent, son yolculuğuna uğurlandı. Kent’i sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

  Baykal Kent 'in cenazesi, namazın kılınacağı Şişli Camii 'ne getirildi. Cenaze namazına; Nuri Alço, Bülent Kayabaş ve Müjdat Gezen 'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, Baykal Kent 'in ABD 'den gelen kızı Demet Uçmazlale ve Kent 'in çok sayıda seveni katıldı. Kızı Demet Uçmazlale, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.
Baykal Kent 'i anlatan Nuri Alço, “Baykal güzel bir dostumdu benim gerçekten güzel iyi insandı. Bulunduğu camiada, mekanlarda herkesi güldüren komik fıkraları bol olan hayat dolu bir insandı. Ama yaşantısı sonunda o hayat dolu insan terk edilmiş bir insan olarak kaldı.” diye konuştu.

Kent 'in Fethiye, İstanbul ve son olarak Bursa 'ya gittiğini hatırlatan Alço, “Bursa halkı onu çok sahiplendi. Biz onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sanatçılar için Yakacık 'ta yapılacak yere aldırmayı düşünüyorduk. Ama ömrü yetmedi. Hayata küserek gitmiş oldu. Üzüntülüyüz. Keşke ölmeden önce herkes sahiplenseydi, ona güç kuvvet verseydi, yaşamasına faydamız olsaydı. Ne yazık ki olmadı. Başımız sağ olsun.” dedi.

Bülent Kayabaş ise, “Eski bir arkadaşımdı çok beraber oynadık. Tiyatroda, sinemada, dizilerde çok yerde beraber oynadık. Çok önemli bir adamdı, iyi bir aktördü. Kendine has bir yaşam tarzı vardı. Her şeye rağmen iyi götürdü hayatı. Dostluklarını hiçbir zaman bozmadı. Onun arkasından eksi bir şey hiç kimsenin konuşacağını zannetmiyorum. Hayatta da önemli olan budur, geçerli olan. Toprağı bol olsun ışıklar içinde yatsın.” ifadelerini kullandı. Hayata küstüğü yönündeki iddiaları kabul etmeyen Kayabaş şöyle konuştu: “Herkesin zaman zaman başına gelebilecek kopukluklar vardır. O onlardan birini yaşadı. Fazla da uzun sürmedi zaten. Bursa 'yı da o seçti zaten. İsteseydi tekrar dönerdi. Dönmek de üzereydi. Ama anlaşma bu kadarmış.”
Baykal Kent 'in asker arkadaşı olduğunu belirten Müjdat Gezen de, “Allah rahmet eylesin böyle zamanlar söylenecek hep aynı laflardır. Başımız sağ olsun.” dedi.

Namazın ardından Baykal Kent 'in cenazesi Ortaköy Mezarlığı 'nda toprağa verildi.



 

Baykal Kent öldü

Yakın çalışma arkadaşları,kalp yetmezliği sebebi ile hayatını kaybeden Baykal Kent'i anlattılar.Cengiz Semerci'nin TV8'de yer alan "Böyle Bir Şey Var mı?" adlı programına bağlanan;Rasim Öztekin,Tuluğ Çizgen,Hakan Yılmaz ve yapımcı Birol Güven,Baykal Kent'i anlattılar.Ayrıca 24 Ocak tarihinde Baykal Kent'i Bursa Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi altına alan doktoru Hakan Uçar yayına bağlanarak,Kent'in rahatsızlığını ve son günlerini anlattı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Baykal Kent'e Veda

8 Şubat 2012 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile