12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci günde devam ediliyor.
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, müdahil taleplerini dinlemeye devam ediyor.Oğlu Cemil Kırbayır'ı işkence sonucu kaybettiğini belirten 'Ana' lakaplı Berfo Kırbayır da duruşma salonuna geldi. Oğlunun 12 Eylül sonrası gözaltına alındığını, daha sonra ise cesedinin dahi verilmediğini ve hala nerede olduğunu bilmediklerini anlatan Kırbayır, Evren'i burada görmek ve dertlerini anlatmak istediğini ifade etti.
"Allah senin evin yıkılsın, ocağın yıkılsın. Utanmaz, korkma. Senin ocağın söne. Benim ocağımı söndürdün." dedi.
Müdahillik konusunda konuşan Orhan Miroğlu ise darbe davasının demokrasinin bir kazancı olduğunu söyledi.
Referandumda 'evet' deyip bu yolu açanlara teşekkür eden Miroğlu, cezaevinde ağır işkenceler gördüğünü ifade etti.
Diyarbakır Cezaevi'nde 5 nolu yerde kaldıklarını ancak kendisinin burayı '5 nolu bellek' olarak nitelendirdiğini anlatan Miroğlu, Diyarbakır Cezaevi'nin Türkiye'de Kürtlerin eşit muamele gördüğü bir mekân olduğunu söyledi.
Cezaevinde Kürtçe konuşmanın yasak olduğunu kaydeden Miroğlu, görüşme yerlerinde 'Türkçe konuş, çok konuş' yazıldığını ifade etti.
32 yıl öncesine gidip neler yaşandığının görülmesi gerektiğini belirten Miroğlu, 'nefret etmekten kurtulmak ve beraber yaşamanın koşullarını oluşturmak' gerektiğini kaydetti.
Kılıç'a ''Konuşalım'' mesajı
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Berfo Ana Davacı Oldu
6 Nisan 2012 Cuma
Berfo Ana; Evren de Gelsin!
6 Nisan 2012 Cuma
Berfo ana affedemiyor
6 Nisan 2012 Cuma
Tarihi davada tarihi anlar
6 Nisan 2012 Cuma
Berfo Ana Bugün de Geldi
6 Nisan 2012 Cuma
Berfo nine geldi, Evren yok!
6 Nisan 2012 Cuma
Berfo Nine duruşmada
6 Nisan 2012 Cuma
İLGİLİ VİDEOLAR
Hakan Ural'dan Başkan Erdoğan'ı eleştirenlere tokat gibi cevap!
25 Mart 2021 Perşembe
Ayşenur Arslan bu kez de Erdoğan'ın kullandığı kelimeye takıldı
11 Kasım 2020 Çarşamba
Başkan Erdoğan Ayda'nın babasıyla görüştü!
3 Kasım 2020 Salı
CHP'li Veli Ağbaba'dan kırpılmış video ile algı operasyonu!
26 Ekim 2020 Pazartesi
Başkan Erdoğan'dan İslam İşbirliği Teşkilatı'na video mesaj
20 Ekim 2020 Salı
Başkan Erdoğan genç sultanlara başarılar diledi!
9 Ekim 2020 Cuma
Yunanistan korkudan tir tir titriyor!
17 Eylül 2020 Perşembe
Hürriyet yazarının gizli görüntüsü sızdı! Erdoğan hakkındaki sözleri olay oldu
23 Ağustos 2020 Pazar
'Müjde' Nevşin Mengü'yü rahatsız etti!
19 Ağustos 2020 Çarşamba
Fahrettin Altun paylaştı: 15 Temmuz gecesi daha önce yayınlanmamış görüntüler!
15 Temmuz 2020 Çarşamba