Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde TBMM'de oy birliğiyle kanun çıkardıklarını belirterek, "Bu kanunun kurumlara çok ciddi şekilde verdiği yetki var.

Hem kolluk kuvvetlerine hem hakimlerimize hem savcılarımıza herkese verdiği yetki var" dedi.

Bakan Fatma Şahin, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e geldi. Kilis Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Şahin, tören mangasını selamladıktan sonra Valilik Şeref defterini imzaladı. Valilik makamına geçen Bakan Şahin'e, Vali Yusuf Odabaş tarafından brifing verildi.

Bakan Şahin, Kilis-Gaziantep tarafından ortak yapılacak olan Polateli ilçesindeki OSB'ye elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Basın mensuplarının Ayşe İnci cinayeti ile ilgili olarak HYSK'nın Cumhuriyet Savcısı hakkında soruşturma başlattığını ve kadın cinayetlerinde bir artış olup olmadığı sorusu üzerine Bakan Şahin, "Birey hakkını kullanmaya daha çok başladı.

Bundan kaynaklı, önce bir daha kapalı bir toplumduk, sorunlarımız veya bu tür olaylar çok kapalı kalıyordu. Duymuyorduk, görmüyorduk, konuşmuyorduk ama, şu anda demokrasi ilerledikçe bireylerin hakkı geliştikçe, bunlar çok daha görünür oldu. Medya bunu daha çok ön planaalmaya başladı.

Üçüncü sayfa haberleri manşet olmaya başladı.

Bundan kaynaklı bir şey var ama biz önce hukuki temeli oluşturmak bizim için en büyük görevdi önce 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla mecliste oy birliğiyle kanunumuzu çıkardık. Bu kanunun çok ciddi bir şekilde kurumlara verdiği yetki var. Hem kolluk kuvvetlerine hem hakim ve savcılarımıza herkese verdiği çok önemli yetki var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak bize çok büyük yetkiler düşüyor. Daha önce yetkimiz ve sorumluluğumuz yoktu.Biz artık her bir birime istediğimiz tüm yetkileri verdik. Dolayısıyla bizim kamu görevlilerimiz, bunun içinde kolluk kuvvetimiz polisimiz var. Yetişsiz en büyük insan gücümüz var. Eğer biz burada bir mücadele yapacaksak top yekun beraber yapacağız. Onlarında bu konuda yardımına ihtiyacımız var" dedi.

Basın mensuplarının Gaziantep'te kaybolduktan sonra cesetleri toprağa gömülü şekilde bulunan 3 kişiden ikisinin cenazesinin alındığını, 3 aylık hamile olan Özlem Düzkaya'nın cesedinin kimse tarafından alınmadığının sorulması üzerine Bakan Şahin, "Hukiki süreç devam ediyor. Bakanlık olarak ne yapılması gerekiyorsa takipçisiyiz" dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile