Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’nin San Francisco şehrinde, yüksek teknoloji ürünleri üreten kuruluşların konumlandığı Silikon Vadisi’nde; Google, Facebook ve Microsoft’u ziyaret etti.

Gül , Silikon Vadisi 'nin , dünyayı ve herkesin hayatını değiştirdiğini söyledi .

Google ve Facebook 'ta çalışan Türklerle de bir araya gelen gül , dünkü programı kapsamında en son ziyaret ettiği Microsoft 'ta basın toplantısı düzenledi .

Gül , ' Burası bütün teknolojilerin ilk bulunduğu , insanlara ilk sunuldu yer . O bakımdan bu şehre ve bu bölgeye özellikle önem verdim . Silikon Vadisi bütün büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapıyor , bir anlamda çok büyük bir teknopark burası . ' dedi .

Gittiği her yerde şirketlerin Türk çalışanlarını karşısına çıkarttıklarını belirten Gül , bu tablonun kendisi çok mutlu ettiğini söyledi .

Türkiye 'nin geleceğini teknolojide , bilimde , araştırmada , geliştirmede ve bulunanları ekonomiye kazandırmada gördüğünü anlatan Abdullah Gül , bu şirketleri gezme amaçlarının Türk gençliğine bir istikamet vermek olduğunu belirtti .

Gül , ' Herkesin dikkatini bu işlere çekmeye çalışıyoruz . Bu konuda daha büyük bir bilinçlenme , daha büyük bir uyanış , daha büyük bir anlayış oluşmasını çok istiyoruz . Çocukların , gençlerin , herkesin teknolojiye çok daha fazla ilgi göstermesini , uzaktan seyretme değil , onu kullanma ve teknoloji üretimi konusunda bir heyecan oluşmasını çok istiyorum . ' diye konuştu .

Bu anlamda , Silikon Vadisi 'ne yaptıkları geziyi çok önemsediğini dile getiren Gül , ziyaret ettiği kuruluşlarda çalışan çok sayıda Türk gencini görmenin kendilerini ayrıca gururlandırdığını söyledi .

Cumhurbaşkanı Gül , Türk gençlerinin , çok önemli mevkilerde , çok önemli sorumluluklar üstlendiklerini görmenin Türkiye adına da gurur kaynağı olduğunu dile getirdi .

SİLİKON VADİSİNDE GÜL 'Ü TÜRKLER KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Gül 'u Google ziyaretinde karşılayan ve eşlik eden Türk yöneticiler karşıladı .
Abdullah Gül , Google İş Geliştirme Müdürü ve Dr . Mehmet Öz 'un kız kardeşi Seval Öz , birim müdürleri Ferhat ve Orkut Büyükkökten kardeşleri tarafından karşılandı . Cumhurbaşkanın Google 'lu ziyaret etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Öz , Türkiye 'nin adının günden güne daha çok duyulduğunu söyledi .

Gül , Daha sonra Google merkez binalarını gezerek incelemelerde bulundu . Google Earth programını kullanan Gül , İstanbul 'daki Tarabya köşkünü bilgisayardan inceledi . Gül 'e Google Kurucusu ve CEO 'su Sergey Brin eşlik etti . Gül son olarak Google da çalışan yaklaşık 25 Türk genciyle hatıra fotoğrafı çektirdi .

CUMHURBAŞKANI GÜL , FACEBOOK'U ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , ABD'nin San Francisco şehrinde dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'un genel merkezini gezdi . ABD'nin Batı kıyısındaki gezisine devam eden Gül , Google'dan sonra Facebook'u da ziyaret etti . Cumhurbaşkanı Gül , eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Facebook tahtasına kendi imzalarını attı . Basın mensuplarının Facebook binasından görüntü almasına izin verilmedi . Cumhurbaşkanı Gül son olarak Microsoft merkezini de ziyaret etti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile