Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 1995 yılında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e 92 milyon liralık ihaleyi tek kuruş almadan verdiğini söyledi. Yıldırım, “Kenan beye 500 bin liralık yardımda bulunuyorum, bununla suçlanıyorum.” dedi. Şener de ihaleyi aldığını doğruladı.

Futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Sadri Şener’e, Fenerbahçe- Ankaragücü ve Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike ve teşvik girişimleri ile suçlandığını hatırlattı.

Şener, Ankaragücü-Fenerbahçe maçında isnat edilen teşviğe teşebbüs suçlamasıyla ilgili kardeşi Sani Şener, iş adamı Hamdi Akın ve Melih Gökçek görüşmesini hatırlattı. Şener, “Kardeşim, Hamdi Akın ve Melih Gökçek bir araya gelmişler. Telefonla konuştuk. Hamdi Akın, Fenerbahçe üyesi. Teşvik görüşmek mantığa aykırıdır.” dedi.

Kendi oyuncuları Gabriç’in Ankaragücü tarafından istendiğini savunan Şener, kendilerinin de onlardan bir oyuncu istediklerini söyledi.

Şener, “Transfer olmadı. Gabriç kaza yaptı futbolu bıraktı.” diye konuştu.

Makeme başkanının sorusu üzerine Şener, Gabriç için başka tekliflerin de geldiğini söyledi.

Üye hakim, Melih Gökçek ile görüşmelerinin planlı olup olmadığını sordu. Şener, “Spontane. Kardeşim ve Hamdi bey yanına gitmişti. Onlar beni arıyor.” cevabını verdi.

AZİZ YILDIRIM – SADRİ ŞENER DİYALOĞU
Bu arada Aziz Yıldırım, Sadri Şener’e sorular yöneltti. Yıldırım konuşmasına, “Sayın başkan, silahlı örgütün başı, şike organizasyonu yapmaktan suçlanıyorum. Sadri bey diyor ki kardeşi Sadi bey kendini arıyor. Konuşmalardan Gabriç transferiyle ilgili öncesinde konuşulmuş. Bu şike olarak görülmüyor. Biz ufak bir şey yapsak şike oluyor. İbrahim Akın’a 100 bin lira gibi.” dedi.

Yıldırım, “Sadri beye soruyorum; 1995 yılında bugünkü parayla 92 milyon liralık ihaleyi kendisine tek kuruş almadan verdim mi vermedim mi? Kendisine yardım ettim. Ama burada Kenan beye 500 bin liralık yardımda bulundum, onunla suçlanıyorum.” diye konuştu.

O zaman kulüp başkanı olmadığını ifade eden Şener, taşeron olduğunu ve Yıldırım’ın bahsettiği ihaleyi aldığını söyledi.

Yıldırım da, bu durumun kuruş almadan yardımda bulunduğunu gösterdiğini ifade etti.

AZİZ YILDIRIM: TRABZON AYAĞINDA SİYASET VAR
Aziz Yıldırım, “Trabzon ayağında AK Parti, CHP, MHP hepsi olayların içinde. Siyaset sporun içinde. Bizim orada siyaset yok ama ben yatıyorum.” diye konuştu .

Şike davasında yüzleşme!

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Yıldırım-Şener diyaloğu

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Şike Davası'nda 16. duruşma

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Çağlayan'da büyük yüzleşme

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Çağlayan'da büyük yüzleşme

30 Mayıs 2012 Çarşamba

İki başkan yüz yüze geldi

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Şike Davası'nda 16.Duruşma

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Şike Davası'nda 16.Duruşma

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Duruşmada Yüzleştiler

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Yıldırım ve Şener Birarada

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Futbolda Şike Davası

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile