'İstanbul Shopping Fest’ İstiklal Caddesi’nde düzenlenen renkli yürüyüşle başladı.
9 - 29 Haziran tarihleri arasında devam edecek festival boyunca İstanbullular, hem kültür ve sanat etkinliklerinin, hem de ucuza alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen alışveriş festivali 'İstanbul Shopping Fest' İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşle başladı.
Yürüyüşe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve festival yetkilileri katıldı.
Odakule’den başlayan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Mehter takımının eşlik ettiği yürüyüşte, pandomimden, dans gösterilerine kadar çok sayıda farklı etniklik yer aldı. Yürüyüş İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşların ve turistlerin de ilgisini çekti. Mehter takımı ve dans gösterilerini gören turistler cep telefonlarıyla yürüyüşü kameraya aldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hedeflerinin İstanbul’u uluslararası marka yapmak olduğunu söyledi.
İstanbul’un tarih, kültür, medeniyet, eğitim, sağlık, turizm ve güzellikte marka olduğunu ifade eden Vali Mutlu, “Bütün hedefimiz uluslararası anlamda da bir ticaret merkezine dönüştürmektir bu şehri. Elbette ki 9 - 29 Haziran tarihleri arasında düzenlenen bu alışveriş festivalinde, kendi vatandaşımıza da indirimli satışlar yapılacak fakat asıl hedefimiz ülkemize diğer ülkelerden çok sayıda konuğun gelmesi ve bu şehrin ticari hayatına güç vermesi ve İstanbul’dan boş valizlerle gelip dolu valizlerle dönmesidir.” diye konuştu.
Napolyon’un “Dünya tek devlet olsaydı, İstanbul başkent olurdu” sözünü hatırlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, İstanbul’un son yıllarda çok farklı bir imajla dünya platformunda yer aldığını söyledi.
Dünya Kongreleri sıralamasında İstanbul’un 7. sıraya yükseldiğini anlatan Topbaş, “İstanbul’da kararlar alınıyor. Spor karşılaşmalarında dünyanın en büyük müsabakaları İstanbul’da yapılıyor. Her yönüyle İstanbul dünyaya kendini farklı bir şekilde hissediyor.” şeklinde konuştu.
İstanbul'un Türkiye’nin ve dünyanın alışveriş merkezi haline dönüştüğünü belirten Başkan Topbaş şöyle konuştu: “Geçen yıl bunu gördük. Alışveriş merkezlerimizle, mağazalarımızla bunu kanıtladık. Ben özellikle sektördeki bütün temsilcilerine ve sektör mensuplarına teşekkür ediyorum. Defilelerle, kongrelerle, fuarlarla İstanbul artık yakinen izlenen bir şehir. Her geçen gün trend yükseliyor. İstanbul’da olmak, İstanbul’a yatırım yapmak artık bir ayrıcalık oldu. İstanbul ticaret olarak dünyanın önemli nabzını tutan bir merkez olduğunu herkes kabul ediyor.”
İstanbul Alışveriş Festivali
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Festivalde gözler etiketlerde
12 Haziran 2012 Salı
İstanbul'da Alışveriş Şov...
11 Haziran 2012 Pazartesi
Alışveriş Yarışı Tam Gaz...
11 Haziran 2012 Pazartesi
Sezon Ürünlerinde Büyük İndirim...
11 Haziran 2012 Pazartesi
Alışveriş karnavalı
10 Haziran 2012 Pazar
İstanbul'da alışverilş bayramı!
10 Haziran 2012 Pazar
İstanbul Alışveriş Festvali
10 Haziran 2012 Pazar
Şimdi Alışveriş Zamanı
10 Haziran 2012 Pazar
İlk Gün, Rengarenk Yürüyüş
10 Haziran 2012 Pazar
İLGİLİ VİDEOLAR
Alışveriş Festivali'nin geliri Kudüs'e
22 Haziran 2021 Salı
Sold Out Alışveriş Festivali kapılarını ziyaretçilerine açtı
19 Eylül 2020 Cumartesi
Karasu sahilinde kurulan indirim mağazasında yoğunluk
26 Temmuz 2020 Pazar
Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali başladı - İSTANBUL
18 Aralık 2019 Çarşamba
Kartal’da yılbaşı fırsat çadırı açıldı
6 Aralık 2019 Cuma
Laleli'de alışveriş festivali başladı, 250 alıcı ağırlanacak
5 Ağustos 2019 Pazartesi
Van ekonomisine nevruz dopingi
22 Mart 2019 Cuma
Van'da alışveriş festivali başladı - VAN
15 Mart 2019 Cuma
İran çıkış harçları Van ekonomisini vurdu
16 Kasım 2018 Cuma
Komşular için dükkanlar gece de açık olacak - EDİRNE
17 Ekim 2018 Çarşamba