Başbakan Tayyip Erdoğan Esenboğa Havaalanı'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yurda dönmesi ile ilgili bir yasal maninin söz konusu olmadığını, ne zaman gelmek isterlerse üzerlerine düşeni yapacağını" söyledi.
Başbakan Erdoğan, Meksika ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkçe Olimpiyatları finalinde yaptığı ‘dön’ çağrısına Hocaefendi’nin verdiği cevapla ilgili soruya Erdoğan, dön çağrısını ilk kez yapmadığını belirterek, farklı zamanlarda gerek kendisi gerekse ABD’ye giden ortak dostlarla bu çağrıyı yinelediğini ifade etti. Hocaefendi ne zaman gelmek isterse kendilerinin üzerlerine düşeni yapacağını dile getiren Erdoğan, her türlü takdir ve kararın Fethullah Gülen Hocaefendi’de olduğunu kaydetti. Türkçe Olimpiyatları finaline katılanların beklentilerini paylaşma açısından dön çağrısını tekrarladığını söyleyen Erdoğan, “Dışarıda fitne, fesat oluyor. Bunu da ortadan kaldırmak istedik. Yasal mani de zaten söz konusu değil. Biz vatandaşlığı elinden alınmış kişilere dahi kolaylık sağladık. Hocaefendi’nin böyle bir sıkıntısı da yok. Yaptıkları açıklamaya göre böyle bir şey düşünmüyorlar. Allah, sağlık, sıhhat, afiyet versin” dedi.
Şanlıurfa’daki cezaevinde 13 mahkumun hayatını kaybetmesiyle ilgili soruya Erdoğan, istenmeyen bir olaydan sonra çıkan yangın olduğunu belirterek, sebebin yapılacak tetkikten sonra ortaya çıkacağını kaydetti. Kendilerine ulaşan ilk bilgilere göre iki grubun arasında çıkan kavgadan sonra koğuşun ateşe verildiğini ifade eden Erdoğan, olayla ilgili inceleme isteyeceğini aktardı. Erdoğan, olaylarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediğini ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’a ev hapsi ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, bunun Bülent Arınç’ın şahsi kanaati olduğunu belirterek, aralarında böyle bir görüşme olmadığını dile getirdi. Leyla Zana’nın terör sorununu Başbakan Erdoğan’ın çözebileceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, Leyla Zana’nın kendisi ile görüşme talebi olmadığını, ancak görüşmek isterse görüşmekten kaçınmayacağını bildirdi. Zana’nın açıklamalarını uzun yılların getirdiği bir muhasebenin sonucu olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, BDP’nin ise bu konuda samimi olmadığını savundu. BDP’li milletvekillerinin kuliste başka, genel kurulda başka davrandıklarını belirten Erdoğan, asker ve polisin silah bırakması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını sözlerine ekledi.
Erdoğan 'Tüm iddialar incelenecek'
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Erdoğan 'Ne zaman isterlerse biz bize düleni yapmaya hazırız'
18 Haziran 2012 Pazartesi

Zana'ya cevap
18 Haziran 2012 Pazartesi

Talep gelirse zana ile görüşecek
18 Haziran 2012 Pazartesi

Biz üzerimize düşeni yaptık
18 Haziran 2012 Pazartesi

Erdoğan 'Detaylar, yapılacak teftişten sonra ortaya çıkacak'
18 Haziran 2012 Pazartesi

Başbakan Erdoğan Hocaefendi'nin cevabını değerlendirdi
18 Haziran 2012 Pazartesi

Anayasa Mahkemesi'nin köşk kararı
18 Haziran 2012 Pazartesi

Erdoğan 'Takdir kendisine ait'
18 Haziran 2012 Pazartesi

Erdoğan 'Yangın mahkumlar arasındaki kavga sonrasında çıkarıldı'
18 Haziran 2012 Pazartesi

Başbakan 'Dönme konusunda takdir Gülen'e aittir'
18 Haziran 2012 Pazartesi

Erdoğan Gündeme İlişkin Soruları Cevapladı
18 Haziran 2012 Pazartesi

Başbakan Meksika'ya Gitti
18 Haziran 2012 Pazartesi

Leyla Zana'ya Mesaj
18 Haziran 2012 Pazartesi

'Gülen'i Niye Çağırdım'
18 Haziran 2012 Pazartesi

Erdoğan Meksika'da
18 Haziran 2012 Pazartesi
İLGİLİ VİDEOLAR

Hakan Ural'dan Başkan Erdoğan'ı eleştirenlere tokat gibi cevap!
25 Mart 2021 Perşembe

Ayşenur Arslan bu kez de Erdoğan'ın kullandığı kelimeye takıldı
11 Kasım 2020 Çarşamba

Başkan Erdoğan Ayda'nın babasıyla görüştü!
3 Kasım 2020 Salı

CHP'li Veli Ağbaba'dan kırpılmış video ile algı operasyonu!
26 Ekim 2020 Pazartesi

Başkan Erdoğan'dan İslam İşbirliği Teşkilatı'na video mesaj
20 Ekim 2020 Salı

Başkan Erdoğan genç sultanlara başarılar diledi!
9 Ekim 2020 Cuma

Yunanistan korkudan tir tir titriyor!
17 Eylül 2020 Perşembe

Hürriyet yazarının gizli görüntüsü sızdı! Erdoğan hakkındaki sözleri olay oldu
23 Ağustos 2020 Pazar

'Müjde' Nevşin Mengü'yü rahatsız etti!
19 Ağustos 2020 Çarşamba

Fahrettin Altun paylaştı: 15 Temmuz gecesi daha önce yayınlanmamış görüntüler!
15 Temmuz 2020 Çarşamba