Dağlıca bölgesinde 8 askerin şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile Kara Kuvvetleri ve Jandarma Komutanı Hakkari'ye gitti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da bölgeye gideceği öğrenildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu bölgeye hareket etti.

Sabah erken saatlerde Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada 8 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı.

Demirtaş: PKK Silahlı Faaliyetlerine Son Versin

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın her türlü silahlı faaliyetlerine son vermesini istedi.Partisinin Meclis grubunda konuşan Demirtaş, dün akşam ve bu sabah ölüm haberleriyle, yürek yakan acı haberlerle güne başladıklarını söyledi.

Hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Demirtaş, ölümlerin durması için yaptıkları çağrıyı tekrar ettiklerini belirterek, PKK'nın her türlü silahlı faaliyetlerine son vermesini ve hükmetin de operasyonların ise durmasını istedi.

' Bu savaş bitmelidir. ' diyen Demirtaş, ' Bu ölümler durdurulmalı. Gençlerimizin birbirini öldürmesine seyirci kalınmamalıdır. Öfke yerine ortak akılı öne çıkarıp barışı daha fazla savunmak zorundayız. Allah'ını seven artık bu ateşe bir damla su döksün. ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile