Meriç Nehri'nde, balıkçı ağlarına, genellikle Güney Amerika'da rastlanan, grup halinde avlanan ve avını kısa sürede iskeleti kalıncaya kadar yiyen pirana takıldığı iddia edildi.
Amatör balıkçı Kadir Össal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nehirde 20 yıldır balıkçılık yaptığını ilk defa bir pirana yakaladığını ileri sürdü.
Türkiye'de piranaların yaşamadığını, büyük ihtimalle daha önce akvaryumda beslenen balığın göle bırakıldığını anlatan Össal, piranaların sürü halinde yaşayan hayvanlar olması nedeniyle başka piranaların da gölde bulunmasının muhtemel olduğunu belirtti.
45 santimetre uzunluğundaki sivri dişli balığın pirana olduğunu iddia eden Össal ''ilk defa şaşkınlığa uğradık. Bu bir pirana. Meriç Nehri'nden böyle bir balığın çıkması şaşkınlık yarattı, aynı zamanda nehrinde balıkçılığında sonu olabilecek bir şey. Bu etçil bir balık insanlarda giriyor nehre sonuçta ne olacağını kestiremiyorum. Uzmanlar tarafından incelenmesini istiyorum'' dedi.
Balıkçı Çetin Barçın ise yakalanan dişli balığın nehirde bulunan diğer balıklara da zarar vereceğini belirtti.
Barçın, ''Meriç Nehri'nde bu balıktan çokğaldıysa, bırakın diğer balıkları aç kalınca inanlara bile saldırırlar. Biz bu balığı ilk defa yakaladık. Eğer çok olsaydı mutlaka ağlara takılırdı. Büyük ihtimalle akvaryumda beslemekten sıkılan bir kişi bu balığı nehre atmış'' diye konuştu.
Muhabir: Hakan Şahin
Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Meriç'te Gizli Tehlike
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Meriç'te pirana iddiası
1 Ağustos 2012 Çarşamba
İLGİLİ VİDEOLAR
Edirne Meriç Nehri’nde mülteci botu alabora oldu iddiası: 10 mülteci kayıp
25 Ekim 2018 Perşembe
Adana'da pirana paniği
7 Eylül 2016 Çarşamba
Edirne Valisi: Bu kumu yiyesim geliyor
23 Aralık 2015 Çarşamba
Arjantin'de Nehirde Pirana Dehşeti
27 Aralık 2013 Cuma
Müezzinoğlundan Meyhane Ziyareti
24 Şubat 2013 Pazar
İthal gasp çetesi kıskıvrak
24 Mart 2012 Cumartesi
Altın hırsızları kamerada!
24 Mart 2012 Cumartesi
600 bin liralık altın böyle bulundu
24 Mart 2012 Cumartesi
Çamurda 'çete' hazinesi
24 Mart 2012 Cumartesi