Tekvando Federasyonu, Diyarbakır'da iftar yemeği verdi.

Tekvando Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Hillez, Türkiye Tekvando Federasyonu'nca Silvan yolu üzerindeki Saklı Cennet Tesisleri'nde verilen yemekte yaptığı konuşmada, Diyarbakır başta olmak üzere bölge genelinde çocuk ve gençlerin tekvando sporuna büyük ilgi gösterdiğini belirterek, şöyle dedi:

''Nüfusun yarısından fazlası çocuk ve gençlerden oluşan Diyarbakır ve bölge başta tekvando olmak üzere tüm spor dalları için büyük potansiyel barındırıyor. Bu potansiyelin kullanılması halinde çok sayıda dünya şampiyonu yetiştirebiliriz. Bunun için Türkiye Tekvando Federasyonu'nun yanı sıra diğer kurum ve kuruluşlar, spor kulüpleri ile özel kuruluşlardan da destek bekliyoruz. Son yıllarda özveriyle yaptığımız çalışmalar sonucu az sayıda da olsa dünya ve Avrupa şampiyonu çıkardık. Destek gelirse çok sayıda başarılı sporcu yetiştiririz.

Yakın bir tarihte Diyarbakır ilk kez Tekvando Kulüpler Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonun Diyarbakır'ın tanıtımına büyük katkı sunmuştu. Bu organizasyonu Diyarbakır'da gerçekleştirmesini sağlayan federasyonumuza teşekkür ediyoruz.''

Yemeğe Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, ile bölge illerindeki tekvando il temsilcileri, antrenörler ve hakemleri katıldı.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Yayıncı: Behçet Güngör

Tekvandoda Servet Tazegül Altın Madalya Kazandı

Milli tekvandocu, finalde İranlı Mohammed'i 6-5 yenerek şampiyon oldu.
Tekvando erkekler 68 kiloda İranlı rakibi Mohammad Bagheri'yi 6-5 yenerek olimpiyat şampiyonu olan Servet Tazegül, Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk altın madalya sevincini yaşattı.

İLK KEZ İSTİKLAL MARŞI

Karşılaşma sonrası düzenlenen törende Servet Tazegül, altın madalyasını boynuna takarken, tüm salona İstiklal Marşı'nı dinletti.

Servet Tazegül'ün altın madalyasını, Rıza Kayaalp'in madalya töreninde olduğu gibi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener taktı.

Servet Tazegül, daha sonra gümüş ve bronz madalya kazanan sporcularla birlikte seyircileri selamlayıp, basın mensuplarına madalya pozu verdi. Tazegül, eline aldığı büyük bir Türk bayrağını sallayarak, şampiyonluğunu kutladı. Salonda bulunan az sayıdaki Türk taraftar da sürekli Servet lehine tezahürat yaptı.

SERVET TAZEGÜL KİMDİR

Servet Tazegül 26 Eylül 1988 Almanya'nın Nürnberg kentinde doğan Kars'ın Akyaka ilçesinden göçen bir ailenin çocuğudur. Olimipyat şampiyonu tekvando sporcusudur. Ayrıca 2011 Güney Kore'de yapılan Dünya Şampiyonasında 68 kiloda Dünya şampiyonu olmuş veurnuvanın en değerli sporcusu seçilmiştir.

Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları erkekler 68 kg tekvando bronz madalya maçında Perulu rakibi Peter Lopez'i yenerek Olimpiyat üçüncüsü olmuş ve bronz madalya almıştır.

Manchester'da olimpiyatlardan önce yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da Avrupa Şampiyonu ünvanını almıştı.

2010 yılında Rusya'nın St. Petersburg kentinde yapılan Avrupa şampiyonasında da birincilik kürsüsüne çıkmıştı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli tekvandocu Servet Tazegül, Büyük Britanyalı rakibini yenerek çıktığı finalde ise İranlı sporcu Muhammed Bagheri Motamed'i 6 - 5 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Servet Tazegül Londra Turu Attı

12 Ağustos 2012 Pazar

Tekvando'da 2.Altın Umudu

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Olimpiyatta İlk Altınımız!

11 Ağustos 2012 Cumartesi

İlk altın Servet'ten

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Servet, Olimpiyat şampiyonu

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Londra'da ilk altın

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Sevret Tazagül Madalya Töreni

10 Ağustos 2012 Cuma

Milli tekvandocu Servet Tazegül Finalde

9 Ağustos 2012 Perşembe

Servet Tazegül Yarı Finale Yükseldi

9 Ağustos 2012 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile