Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri bölgesinde 23 Temmuz da PKK üyelerinin yol kesme ve kimlik kontrolü eylemiyle başlayan operasyonlar halen devam ediyor. 15 gündür bölgede devam eden operasyonlar bugün de devam etti.

İlçede bulunan 34.Hudut Tugay Komutanlığ'ına bağlı topçu birlikler operasyon bölgesinde devam eden çatışmalar karadan destek vererek belirlenen hedeflere obüs topları ile atış yapıyor.

İlçeye bağlı Derecik beldesinin kara yolu halen güvenlik güçlerince giriş çıkışlarına güvenlik nedeniyle izin verilmiyor. 1 Belde 10 köy ve 42 mezraya ulaşım ilçeye bağlı Boğaz köy yolu alternatif yolunu kullanılarak ulaşılmaya çalışıyor.

Bu arada, Nehri bölgesinde güvenlik nedeniyle köylerini boşaltan Bağlar köyüne bağlı Beyteran,Moşe,Cem ve Güzelkaya ile Günyazı köyüne bağlı Aşağı ve Yukarı Yiğitler mezrasına köylüler halen can güvenliği olmadığı için evlerine gidemiyorlar. Köylülerin büyük bir bölümü ilçe merkezi Şemdinli’deki akrabalarının yanına yerleşerek operasyonları sona ermesini bekliyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile