Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden olan Neşet Ertaş sağlığına ilişkin açıklama yaptı.

İzmir 'de tedavisi devam eden Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş 'ın sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu.Twitter'dan açıklama yapan Ertaş, öldüğüne yönelik haberlere üzdüğünü belirterek, “Merak etmeyin, iyiyim” dedi.

Geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak Medical Park İzmir Hastanesi 'ne kaldırılan Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş 'ın tedavisi devam ediyor.

Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zeki Hozer, Dahiliye servisinde bulunan Neşet Ertaş'ın sağlık durumunda olumsuz bir değişiklik bulunmadığını söyledi.

Neşet Ertaş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Hozer, şöyle konuştu:

''Ertaş'ın rahatsızlığına ilişkin tedavisi İstanbul'da yapılıyordu. Geçen hafta gelişen rahatsızlığı nedeniyle hastanemizde yan tedavisi sürdürülüyordu. Ancak ailesinin, Ertaş'ın asli tedavisinin İzmir'de devam etmesi yönünde kararı doğrultusunda farklı tedavi uygulanması gündemde. Bu nedenle Ertaş'ın bu hafta gerçekleşmesi öngörülen taburcu edilmesi, ileri bir tarihe alındı.''

'MERAK ETMEYİN, İYİYİM '
Öte yandan, “Bozkırın Tezenesi” ismiyle anılan sanatçı Neşet Ertaş, sağlık durumuna ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde çıkan haberler üzerine resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Ertaş, şöyle yazdı: ''Merhaba sevenlerim, duydum ki yine öldü haberlerim çıkmış. Daha öncede bu tür asılsız haberler çıkmıştı, bu haberler beni çok üzmektedir. Benim ile ilgili sağlıklı haberleri buradan alabilirsiniz. Sevenlerim merak etmeyin iyiyim. Sevgiyle kalın.”

Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş’ı Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen hafta İzmir'de hastaneye yatırılan Türk Halk Müziği bestecisi ve yorumcusu Neşet Ertaş'ı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İzmir'de ikametgah eden ve geçen hafta rahatsızlanması üzerine hastaneye yatırılarak tedavi altına alınan Ertaş'ı ziyaretinin ardından sanatçının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Ziyaretin ardından Bakan Günay, ' Ertaş ' a acil şifalar diliyorum. Neşet Ertaş halk müziğimizin, Anadolu kültürümüzün en büyük isimlerinden, şu an yaşayan efsanelerinden biridir ve bir ekoldür. Rahmetli babası Muharrem Ertaş'tan gelen Orta Anadolu ezgilerini kitleselleştirme, evrenselleştirme serüvenini başarıyla sürdüren büyük bir ustadır. Benim de yakın dostumdur. Şu anda kendisini moral itibarıyla gayet iyi gördüm. İyi bakılıyor, ailesi yanında, hastane ekibi kendisiyle çok yakından ilgileniyor. Bütün Türkiye'nin sevgisini görmekten mutlu. Bütün Türkiye insanı, siyasi görüş ayırt etmeksizin genciyle yaşlısıyla Neşet Ertaş'ın tekrar sazına sözüne kavuşması için büyük bir heyecanla bekliyor. Ben de o güzel günü yakında görürsek diye bekliyorum ' dedi.

Bakan Günay, Anadolu Filarmoni Orkestrası kurduklarını ve denemelerini İzmir'de yaptıklarını söyledi. Bakan Günay, ' Bu hafta içinde bir büyük halk müziği sanatçımız senfoni orkestrası ile konser verecek. Kendisiyle bu tür bir doğrusu öyle bir şey yapmayı hayal ederim. İnşallah büyük senfoni orkestrasının önünde Neşet Ertaş sazıyla çalar söyler. Türkiye bir kez daha güzel sesiyle sazıyla sözüyle hasret giderir. Hepimiz onun sağlığı için dua ediyoruz bekliyoruz inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Taburcu edilmesi biraz daha sürecek besin açısından takviye ediliyor serumla besleniyor çok yakından ilgileniliyor ' ifadesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile