Bingöl’de şehit olan Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun Samsun’daki cenazesinde olaylar çıktı. Helallik istenmesi sırasında yaşanan arbedede Belediye Başkanı’na yumruk atıldı.
Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan 10 asker, son yolculuklarına uğurlanıyor.
Askeri kargo uçağıyla Samsun 'a getirilen şehidin cenazesi, buradan Alaçam ilçesi Pelitbüküsekicek köyündeki baba ocağına götürüldü.
Şehidin cenazesi Alaçam ilçe merkezinden, cenaze töreninin düzenlendiği köye hareket ettiği sırada bir grup vatandaş, cenaze aracını durdurarak helallik almak istedi.
Askeri yetkililerin, köyde helallik alınacağını belirtmesi üzerine tartışma yaşandı.
Vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yüzüne, yaşanan arbede sırasında yumruk isabet etti. Burnu kanayan Yılmaz, olay yerinden ayrılarak cenaze töreninin yapılacağı köye hareket etti.
Helallik alınmasının ardından cenaze, tören için köy mezarlığı yanındaki boş araziye alındı.
Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki kabristanda toprağa verildi.
Bakan Kılıç, şehidin babası Mustafa ve annesi Hacer Aydoğdu'ya başsağlığı diledi.
Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Akif Çağatay Kılıç ve Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
'GEREKİRSE BEN DE ASKERE GİDERİM'
Saldırıda yaralandıktan sonra ambulans helikopterle götürüldüğü Erzurum'daki hastanede şehit olan Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin naaşı Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesine getirildi.
Şehit Dildari'nin naaşı düzenlenen törenin ardından Niğde Müftü Vekili Mustafa Balcıoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası belde mezarlığına defnedildi.
Törende, şehit Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin 3 erkek kardeşi üzerinde ay-yıldız olan tişörtlerden giyerken, anne Tuncay Dildari'de ''Vatan sağolsun. Bir tane daha evladım var. Onu da gönderirim. Gerekirse ben de giderim'' diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Şehit Dildari'nin nişanlısı Sevim Süyüm ise tören sırasında tabuta sarılarak ağladı.
200 METRE TÜRK BAYRAĞI AÇILDI
Bingöl'de askeri konvoya yapılan terör saldırısında şehit olan Topçu Er Anıl Eruluç ise, Manisa 'nın Salihli ilçesinde toprağa verildi.
Eruluç'un cenaze törenine katılan bir grup öğrenci, yaklaşık 200 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açarak, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı.
Başkana yumruk attılar
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Şehitlere veda
21 Eylül 2012 Cuma
Bingöl şehitlerine veda
21 Eylül 2012 Cuma
Şehitlerimize acı veda
21 Eylül 2012 Cuma
Türkiye şehitlerini uğurladı
21 Eylül 2012 Cuma
Acı ve öfke...
21 Eylül 2012 Cuma
Şehitlere veda
21 Eylül 2012 Cuma
Şehitlere son görev
21 Eylül 2012 Cuma
Bingöl şehitlerine veda
21 Eylül 2012 Cuma
Türkiye şehitlerini uğurladı
21 Eylül 2012 Cuma
Şehit askerlere son görev
21 Eylül 2012 Cuma
Bingöl'deki hain saldırı
21 Eylül 2012 Cuma
Şehit Cenazesinde Başkan’a Yumruk
20 Eylül 2012 Perşembe
İLGİLİ VİDEOLAR
Başkan Çerçioğlu ve Günel gençlerle bir araya geldi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü töreni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Yılmaz’dan Anıtkabir ziyareti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO'lu müzik şehri Kırşehir’de ‘Müzik Durakları’ oluşturuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Komşusu tarafından dövülen mağdur kadın Cumhurbaşkanına seslendi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Bakan Yanık; “99’dan sonra çok afet oldu hatırlamıyoruz çünkü hemen müdahale edildi”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Eskiden ok atılıyordu şimdi silah... 8 asırlık gelenek 2300 metrelik zirvede yaşatıldı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Yangınlarda bir dayanışma kültürü sergilendi”
27 Ağustos 2021 Cuma
Pendik’te ‘Anadolu Kahve Festivali’ kapılarını ziyaretçilere açtı
27 Ağustos 2021 Cuma
Kuşadası Belediyesi kentin tarihi sokaklarını yenileyecek
27 Ağustos 2021 Cuma