Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden olan Neşet Ertaş sağlığına ilişkin açıklama yaptı.

İzmir 'de tedavisi devam eden Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş 'ın sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu.Twitter'dan açıklama yapan Ertaş, öldüğüne yönelik haberlere üzdüğünü belirterek, “Merak etmeyin, iyiyim” dedi.

Geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak Medical Park İzmir Hastanesi 'ne kaldırılan Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş 'ın tedavisi devam ediyor.

Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zeki Hozer, Dahiliye servisinde bulunan Neşet Ertaş'ın sağlık durumunda olumsuz bir değişiklik bulunmadığını söyledi.

Neşet Ertaş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Hozer, şöyle konuştu:

''Ertaş'ın rahatsızlığına ilişkin tedavisi İstanbul'da yapılıyordu. Geçen hafta gelişen rahatsızlığı nedeniyle hastanemizde yan tedavisi sürdürülüyordu. Ancak ailesinin, Ertaş'ın asli tedavisinin İzmir'de devam etmesi yönünde kararı doğrultusunda farklı tedavi uygulanması gündemde. Bu nedenle Ertaş'ın bu hafta gerçekleşmesi öngörülen taburcu edilmesi, ileri bir tarihe alındı.''

'MERAK ETMEYİN, İYİYİM '
Öte yandan, “Bozkırın Tezenesi” ismiyle anılan sanatçı Neşet Ertaş, sağlık durumuna ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde çıkan haberler üzerine resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Ertaş, şöyle yazdı: ''Merhaba sevenlerim, duydum ki yine öldü haberlerim çıkmış. Daha öncede bu tür asılsız haberler çıkmıştı, bu haberler beni çok üzmektedir. Benim ile ilgili sağlıklı haberleri buradan alabilirsiniz. Sevenlerim merak etmeyin iyiyim. Sevgiyle kalın.”

Neşet Ertaş Hayatını Anlatıyor (Usta Vefat Etti)

İzmir'de bir haftadır hastanede tedavi gören Türk Halk Müziği ' nin efsane isimlerinden Neşet Ertaş, hayatını kaybetti.

Türk halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı Neşet Ertaş, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede bugün saat 08.45 ' te hayatını kaybetti. Medicalpark Hastanesi doktorları, düzenledikleri basın toplantısında Ertaş ' ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölüm haberini, Genel Müdür Veysi Kubba verdi. Doktoru Ahmet Uğur Yılmaz ise, “Neşet Ertaş, iki hafta önce genel durumunda bir bozulma olduğu için hastanemize yatırılmıştı. Kendisi zaten iki yıldır ileri evre bir hastalık yüzünden tedavi edilmekteydi. Gereken tedaviler yapıldı fakat durumunda bir iyileşme olmaması üzerine pazar günü yoğun bakıma aldık. Maalesef bütün önlemlere ve tedavilere rağmen bu sabah 08.45 ' te kendisini kaybettik. Herkes gibi biz de böyle bir ozanı kaybetmekten dolayı oldukça özgünüz.” dedi. Dr. Yılmaz, ölüm sebebi hakkındaki bir soruya, “İleri evre kanseri vardı. Bu hastalığın sonucu olarak hastanemizde yatıyordu. Genel durumu bozulunca yoğun bakım servisine almıştık. İki haftadır ben takip ediyordum. 10 Eylül ' de hastanemize gelmişti.” şeklinde cevap verdi.

Neşet Ertaş ' ın oğlu Hüseyin Ertaş, babasının, vasiyeti üzerine dedesi Muharrem Ertaş ' ın yanına defnedileceğini söyledi. Ertaş, “Acımız taze. Biz de haberini yeni aldık. O, Türkiye ' ye mal olmuş biri. Bizim ailemiz, babamız. O Türkiye ' nin ağabeyi, babası, kardeşiydi. O yüzden pek vakit kaybetmeden sizlere bir açıklama yapalım dedik. Hocalarımız sağolsunlar, ilgilendiler. Hepsine teşekkür borcumuz var. Yolcumuzu bugün uğurladık. Kendisini Kırşehir ' e götüreceğiz. Vasiyeti üzerine babasının yanına defnedeceğiz.“ dedi.

'KALBİ KIRIK GİTTİ'

Türk halk müziği sanatçısı simlerinden olan Neşet Ertaş ' ın yaşamını yitirmesi, hayranları ve sanat dünyasını yasa boğdu.

İnci Çayırlı:

' Çok üzüldüm. Beklemedik, çok ani bir olay. İnsan olarak çok değerli bir kişiydi. Çok büyük bir kayıp. Büyük bir hocayı, iyi bir enstrüman çalan birini kaybettik. Başımız sağ olsun. Nur içinde yatsın. Yaptığı işi önce saygı ve sevgi, sonra da derin bilgisini katıyordu. Büyük üzüntü duydum. '

Selda Bağcan:

“Çok üzüntülüyüz, değerli bir ozandı. Birinci kaynaktan türküler dinleyemeyeceğiz artık. Kendisinden 2-3 eser aldım. Çok üzgünüm, nur içinde yatsın. Hayatı acılar içinde geçti. Hasan Saltık onu yeniden var etti, popüler olmasını sağladı. Hak ettiği değeri bulamayan insanlardandı. Bu kadar değerli bir ozan, kalbi kırık olarak gitti. '

CHP Milletvekili Sanatçı Sabahat Akkiraz: ' Hepimizin türküleriyle büyüdüğü, yaşadığı bir büyük usta. En büyük tesellim onun gibi çalan, söyleyen bir değerimiz yoktu. Sonsuza kadar her tele vurulduğunda, türkü söylendiğinde onu hep yaşıyor hissedeceğiz. Onu hep öyle duyacağız, öyle anımsayacağız. '

BAŞBAKAN AİLEYİ ARADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaşama gözlerini yuman sanatçı Neşet Ertaş'ın ailesini telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

'BENİ BABAMIN AYAK UCUNA DEFNEDİN'

Ertaş'ın tedavisinin yapıldığı ve hayatını kaybettiği hastanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, acılarının çok taze olduğunu söyledi.

Babasının Türkiye'ye malolmuş bir sanatçı olduğunu kaydeden Ertaş, ' Bizim babamızda ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz. Babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilmeyi istemişti. En kısa zamanda cenazeyi götüreceğiz ' dedi.

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ise değerli halk ozanı Neşet Ertaş'ı ağırlamaktan dolayı onurlu olduklarını belirtti. Hastanelerine iki hafta önce yatırılan Ertaş'ın ciddi bir tedavisinin olduğunu dile getiren Kubba, ' Bugün maalesef değerli halk ozanımızı kaybettik ' diye konuştu.

Ertaş'ın tedavisini yapan hastanenin Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz da, ünlü halk ozanının iki senedir hastalığı nedeniyle takip edildiğini ifade etti. Yılmaz, ' İleri bir kanseri vardı. 10 Eylül'de hastanemize yatmıştı. Gereken tedaviler yapıldı ama durumunda iyileşme olmayınca pazar günü yoğun bakıma alındı. Bu sabah 08.45'te kendisini kaybettik ' şeklinde konuştu.

Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş ise, abisinin Kırşehir'de defnedileceğini kaydederek, ' (Babamın avucuna defnedin) demişti ' ifadelerini kullandı.

NEŞET ERTAŞ KİMDİR?

Bağlama ve türkü deyince akla ilk gelen isimlerden Neşet Ertaş, 1938'de Kırşehir'de doğdu.

Çocukluğu Kırtıllar köyünde geçen Ertaş, müzikle babası saz ustası Muharrem Ertaş sayesinde ilkokul yıllarında tanıştı.

Önce keman, ardından bağlama çalmayı öğrendi. Babasıyla birlikte yörenin düğünlerinde saz çalıp türkü söylemeye başladı.

Profesyonel müzik hayatına 1950'li yılların sonunda İstanbul'a gidişiyle başladı.

İlk plağı ' Neden Garip Ötersin Bülbül ' ü işte bu yıllarda kaydetti. Çok sevilen plağın ardından yenileri geldi, konserler başladı.

Halk ozanı bir süre sonra yeniden İç Anadolu'ya döndü ve Ankara'ya yerleşti.

23 YIL SONRA TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Sağlık sorunları nedeniyle kardeşinin yanına, Almanya'ya giden Ertaş'ın 23 yıllık vatan hasreti de başlamış oldu.

2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle yeniden ülkesinde sahneye döndü.

Gurbet yıllarında kendisine Erdoğan Atakar tarafından takılan ' Bozkırın Tezenesi ' lakabı halk ozanıyla adeta bütünleşti.

Süleyman Demirel zamanında kendisine sunulan 'devlet sanatçılığı' unvanını; ' Halkın sanatçısı olarak kalmak, benim için en büyük mutluluk ' diyerek geri çevirdi.

UNESCO tarafından ' yaşayan insan hazinesi ' kabul edilen Ertaş, İTÜ Devlet Konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görüldü.

ALBÜMLERİ

1988 – Gönül Ne Gezersin Seyran Yerinde

1988 – Kendim Ettim Kendim Buldum

1988 – Kibar Kız

1989 – Hapishanelere Güneş Doğmuyor

1989 – Sazlı Sözlü Oyun Havaları

1990 – Gel Gayri Gel

1992 – Türküler Yolcu

1992 – Gitme Leylam

1993 – Kova Kova İndirdiler Yazıya

1995 – Seçmeler 2

1995 – Seçmeler 3

1995 – Seher Vakti

1995 – Altın Ezgiler 3

1996 - Polis Lojmanları

1997 – Benim Yurdum

1998 – Gönül Yarası

1999 – Zülüf Dökülmüş Yüze

1999 – Gönül Dağı

1999 – Muhur Gözlüm

1999 – Zahidem

1999 - Neredesin Sen

1999 - Gönül Dağı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile