CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "İçişleri Bakanı’nı buradan uyarıyorum. Eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse sana Meclis'te o biber gazının tadını öğretiriz." dedi.
İnce, kendisine ait irtibat bürosunda basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda hükümeti, milli bayram kutlamalarına baskı uygulamakla suçlayan İnce, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos gibi önemli günlerimizle ilgili baskılar uyguluyor. Bu konuda kutlamaları engelliyor. Resepsiyonları iptal ediyor. Bir süredir cumhuriyetle hesaplaşma içinde olduğu çok net artık. Bunu aşikâr ve cüretkâr yapıyorlar." dedi.
Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaklarını dile getiren İnce, şunları söyledi: "29 Ekim günü sivil toplum örgütleri Ankara’da, eski meclisin önünde toplanacaklar, yürüyecekler. Hükümet açıklama yapıyor; 'yaptırmayız bunu'. Bizim de genel başkan yardımcılarımız, grup başkanvekillerimiz bu konuda açıklamalar yaptılar. Ben de Yalova’da olacaktım o gün. Yalova’da örgütümüzle birlikte olacaktım. Fakat Ankara’ya gitmeyi uygun buldum. Orada arkadaşlarımla birlikte olacağım. Yalova’daki CHP’lileri sayın vali, sayın emniyet müdürüne emanet ediyorum. Onların kılına zarar gelsin istemem. Onların kılına zarar gelirse, bir yanlışlık olursa, bu konuda hesaplaşırız. Önce bunu bilelim."
Ankara’da düzenleyecekleri kutlama sırasında kendilerine bir müdahale gelmesi durumunda bunun karşılıksız kalamayacağını kaydeden Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte eski meclisin önünde olacağız. Bizim emir kulu, gariban polis memuruyla işimiz olmaz. O çocuklara ne kızgınlığımız olur, ne başka bir şeyimiz olur. Bizim derdimiz İçişleri Bakanı'dır. İçişleri Bakanı’nı buradan uyarıyorum. Eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse sana Meclis'te o biber gazının tadını öğretiriz. Bu böyle bilinsin. İçişleri Bakanı bunu bilsin. Eğer o gün bir milletvekilinin gözüne gaz gelirse o bakana Meclis'te milletvekilleriyle birlikte o gazı tattıracağız. Tattırmayan namerttir. Bunu da görecek. Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramı’nı yasaklayamaz. Kurban Bayramı’nı da yasaklayamaz, Ramazan Bayramı’nı da yasaklayamaz, Cumhuriyet Bayramı’nı da yasaklayamaz. Dini ve milli değerlerimizle kimse oynayamaz bizim. Bizim bağımsızlığımızın simgesidir cumhuriyet. Bütün kurumları fethetmiş, ele geçirmiş olabilirler. Ama Cumhuriyet Bayramı’nın engelleyecek bir hükümet bu topraklarda yaşayamaz. Ona bunu yaptırmayız. Herkes bunu bilsin. İçişleri Bakanı’na uyarımdır bu. Eğer biber gazının tadını almak istiyorsa milletvekillerini biber gazı sıktırsın."
29 Ekim krizi kapıda
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
İnce'ye fındık gazı önerdi
28 Ekim 2012 Pazar
29 Ekim'de yürüyüş krizi
28 Ekim 2012 Pazar
CHP'li İnce'ye sert çıktı
27 Ekim 2012 Cumartesi
''Papuç bırakmayız''
27 Ekim 2012 Cumartesi
Bakan Şahinden CHPli İnceye Gaz Yanıtı
27 Ekim 2012 Cumartesi
İLGİLİ VİDEOLAR
Antalya'da meşaleli cumhuriyet yürüyüşü
28 Ekim 2020 Çarşamba
Ardahan'da meşaleli cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi
30 Ekim 2019 Çarşamba
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhuriyet Yürüyüşü
29 Ekim 2015 Perşembe
Danimarka Başbakanı'nın talihsiz anı
11 Ocak 2015 Pazar
Teröre karşı liderler yürüyor
11 Ocak 2015 Pazar
Başbakan Ahmet Davutoğlu Fransa'da
11 Ocak 2015 Pazar
CHP yürüyüş gerilimini unutmadı
2 Kasım 2012 Cuma
Müdürü kim yaraladı?
1 Kasım 2012 Perşembe
Yasağın nedeni 'gizli' genelge mi?
1 Kasım 2012 Perşembe
Müdürün burnunu kim kırdı?
1 Kasım 2012 Perşembe