Bakan Ergin 4. Yargı Paketi Hakkında Konuştu Mu?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, halen cezaevlerinde 680 hükümlü ve tutuklunun açlık grevi yaptığını vurgulayarak ' Eylem başladığı ilk günden itibaren Bakanlığımız tarafından takip ediliyor. Olumsuz sonuçlar oluşmaması için her türlü tedbiri aldık, almaya da devam ediyoruz ' dedi.

Adalet Bakanı Ergin, Sincan Cezaevi'nde yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına açıklamamalarda bulundu. Bakan Ergin, tedavi için erteleme çalışmaları ile ilgili bilgi vererek 300 mahkumunun durumunun incelendiğini ifade etti. Ertelemenin artık 1 yıl süreyle yapılabileceğini söyleyen Bakan Ergin, varolan maddelerde de iyileştirme yapıldığını kaydetti.

Bakan Ergin, anne, baba, eş, çocuklarının ölümü nedeni ile ailenin ticari faaliyetlerini yürütemez hale gelmesi durumunda 1 yıla kadar ceza ertelemesi gidilebileceğini belirterek ' Bu iyileştirmeler bundan sonraki süreçte de devam edecek ' dedi.

Açlık grevleri konusuna da değinen Bakan Ergin, halen cezaevlerinde 680 hükümlü ve tutuklunun açlık grevi yaptığını vurgulayarak ' Eylem başladığı ilk günden itibaren Bakanlığımız tarafından takip ediliyor. Olumsuz sonuçlar oluşmaması için her türlü tedbiri aldık, almaya da devam ediyoruz ' diye konuştu.

Açlık grevlerinin cezaevlerinin mevcut şartlarına yönelik bir eylem olmadığına dikkat çeken Bakan Ergin, farklı alanlara dönük talepleri kapsayan eylemler olduğunu kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile