Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Borussia Dortmund ile 2-2 berabere kaldı. Eflatun-beyazlı takımı ipten alan gol, 89. dakikada Mesut Özil'den geldi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid, Borussia Dortmund ile sahasında 2-2 berabere kaldı. Eflatun-beyazlı takımı ipten alan gol, 89. dakikada Mesut Özil'den geldi.

Mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır ve ekibi de karşılaşmayı kusursuza yakın bir şekilde yönetti.

Maçın ilk bölümünde baskılı başlayan Real Madrid, rakibinin hızlı ataklarında ise kalesinde ciddi tehlikeler de yaşadı. 28. dakikada Lewandowski'nin kafayla indirdiği topa hareketlenen genç oyuncu Marco Reus, ceza sahasına girdiği gibi çok sert vurdu ve kaleci Casillas'ı mağlup etmeyi başardı. Bu gol, Dortmund'u 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra beraberlik için baskısını artıran Real Madrid, aradığı golü de 34. dakikada buldu. Sol kanatta topla buluşan Mesut Özil, boş durumda çok etkili bir orta yaptı. Savunmanın üzerinden iyi yükselen Pepe, kafayla 1-1'lik beraberliği sağladı.

Real Madrid, beraberliği yakaladıktan sonra galibiyet için yüklenmeye başladı. Ancak devrenin son dakikalarında Borussia Dortmund, 2-1 öne geçmeyi başardı. Schmelzer'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mario Götze, savunmadan Arbeloa ile aynı anda topa müdahale etti ve top ağlarla buluştu.

Mücadelenin ilk yarısı da bu golle sona erdi.

İkinci yarıda Real Madrid, orta sahada baskılı bir oyunla başladı. Rakibine kolay hücum etme şansı tanımayan Eflatun-beyazlı ekip, özellikle maçın son yarım saatlik bölümünde baskısını büyük ölçüde artırdı.

85. dakikada Callejon'un vuruşu, kale çizgisinden çıkarken, beraberlik golü ise 89'da Mesut Özil'den geldi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mesut Özil, harika bir vuruşla topu direğin dibine yolladı ve skoru 2-2 yaptı.

Bu golün ardından baskıyı devam ettiren Real Madrid, galibiyet golünü bulamadı ve karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sona erdi. D Grubu'nda Real Madrid, 7 puana yükselirken, Dortmund ise 7 puanla liderliğini sürdürdü.

Anderlecht 1-0 Zenit

Şampiyonlar Ligi'nin 4. hafta maçında C Grubu'nda Anderlecht, sahasında konuk ettiği Rus ekibi Zenit'i 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya konuk ekip ilk gol pozisyonunu bulan taraf oldu. 5. dakikada Kerzhakov'un penaltı noktası üstünden şutunda Anderlecht savunması geçit vermedi. 10. dakikada ise Anderlecht'te Gillet'in sert şutu az farkla auta gitti. 17. dakikada Mbokani'nin sağ çaprazdan şutunda top ağlara gitti ve ev sahibi ekip öne geçti 1-0.

Maçın 24. dakikasında önce Jovanovic ceza sahası dışından etkili bir şut çıkardı ama başarılı olamadı. Savunmadan dönen topu önünde bulan Bruno, bekletmeden şansını denedi. Top yine Zenit savunmasından döndü. İlk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı 1-0.

İkinci yarıda tempo bir hayli düştü. 57. dakikada Zenit'te Witsel'in ceza sahası dışından şutu farklı şekilde auta gitti. 86. dakikada Anderlecht atağında Kanu'nu şutu direğin hemen yanından dışarıya gitti. Kalan sürede başka gol olmayınca Anderlecht, C Grubu'ndaki ilk galibiyetini aldı 1-0.

Bu sonucun ardından Anderlecht 4 puana ulaşırken Zenit 3 puanda kaldı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Real Madrid 2-2 Dortmund

7 Kasım 2012 Çarşamba

Olympiacos 3-1 Montpellier

7 Kasım 2012 Çarşamba

Man.City 2-2 Ajax

7 Kasım 2012 Çarşamba

PSG 4-0 Dinamo Zagreb

7 Kasım 2012 Çarşamba

Schalke 2-2 Arsenal

7 Kasım 2012 Çarşamba

Dynamo Kyiv 0-0 Porto

7 Kasım 2012 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile