Sağlık Bakanlığı, 'Gardner Sendromu' hastası Refiye Yılmaz’ın tedavi süreçlerinin Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nce yakinen takip edildiğini belirterek, kullandığı ilacının 5 aydır gönderilmediği iddialarının da gerçek dışı olduğunu bildirdi.
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkikler neticesinde Refiye Yılmaz için acil ince bağırsak nakli ihtiyacı öngörülmediğini belirten Bakanlık, hastanın talebi üzerine bu konuda dünyanın başka ülkelerindeki merkezlerden durumu hakkında konsültasyon talep edileceğini kaydetti.
Bakanlık, hastanın yurt dışında tedavisinin zorunlu olması durumunda, bunun ücretsiz olarak sağlanacağını kaydetti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada medyada, 'Gardner Sendromu' hastası Refiye Yılmaz'ın ince bağırsak nakli için yurt dışına gitmesi gerektiği, kullandığı ilacının Sağlık Bakanlığı tarafından 5 aydır gönderilmediği gibi ifadelerin yer aldığı belirtildi. Refiye Yılmaz’ın tedavi süreçlerini Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yakinen takip edildiği belirtilen açıklamada, "Hastamız Refiye Yılmaz’ın hastalık süreci ile ilgili yaptığımız ön incelemede, İl Sağlık Müdürlüğümüzce hastamız, ince bağırsak nakli konusunda dünyanın sayılı kurumları arasında olan Bakanlığımıza bağlı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Burada yapılan tetkikler neticesinde Refiye Yılmaz için acil ince bağırsak nakli ihtiyacı öngörülmediği anlaşılmıştır. Hastamız bu kurumda ileriye dönük nakil gerekliliği yönünden takip edilmektedir." denildi.
Hastaya, Çapa Tıp Fakültesi’nde takip eden doktor tarafından bu hastalık için rutin kullanılmayan 'imatinib' isimli ilacın denenmesi yönündeki tavsiyenin Bilimsel Onkoloji Danışma Komisyonu tarafından uygun bulunmadığı hatırlatılan açıklamada, "İlacın Türkiye’de temini konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur. Bahsedilen ilaca bilimsel olarak uygun bulunduğu takdirde ücretsiz şekilde ulaşılabilir. Hastamıza uygulanması gerektiği ileri sürülen ilaç ve nakil konusunda ülkemizde yeterli imkanlar mevcut olup herhangi bir ücret sorunu yoktur. Hastamızın yurt dışında tedavisi zorunlu olması durumunda, bu da ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Ancak bilimsel olarak uygunluğu konusu, bilim adamlarının kararına bağlıdır. Ayrıca hastamızın talebi üzerine bu konuda dünyanın başka ülkelerindeki merkezlerden hastanın durumu hakkında konsültasyon talep edilecektir. Bu merkezlerden farklı bir görüş gelirse bunun gereği de yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.
Refiye'nin hayali artık 'beyaz gelinlik'
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Refiye'nin feryadını herkes duydu
15 Ocak 2013 Salı
Refiye'ye yardım yağdı
15 Ocak 2013 Salı
1 milyon dolarlık bilmece
15 Ocak 2013 Salı
Refiye, sesini duyurdu
15 Ocak 2013 Salı
Refiye ağladı, ağlattı!
15 Ocak 2013 Salı
Gardner sendromu nedir?
15 Ocak 2013 Salı
225 bin lira ne olacak?
15 Ocak 2013 Salı
İLGİLİ VİDEOLAR
Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt!
13 Aralık 2014 Cumartesi
Başbakan Erdoğan 2014 Vegi Borcu Affı Hakkında Bilgi Verdi
3 Haziran 2014 Salı
Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir? SGK Uzmanı Erhan Nacar anlattı
6 Ocak 2014 Pazartesi
Şehit annesi Züleyha Çelik'e SGK'dan 109 bin lira borç
6 Ocak 2014 Pazartesi
SGK Uzmanı Erhan Nacar: 500 bin anneye erken emeklilik geliyor
6 Ocak 2014 Pazartesi
İlaca erişimde çözüm yolu
25 Nisan 2013 Perşembe
5 bin hastaya umut
17 Nisan 2013 Çarşamba
5 bin hastaya umut
17 Nisan 2013 Çarşamba
İlaç takip sisteminde arıza
16 Nisan 2013 Salı
Şimşek 'Ne bizim bütçemiz ne de SGK'nın yapısı bu adımı kaldırmaz'
16 Nisan 2013 Salı