Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın belediye başkanı olarak ailesine ve Antalyalılar'a karşı vicdanının rahat olduğunu söyledi.
A-Kent soruşturması kapsamında savcılığa ifade veren ve Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük yaptığı yıllara dair YÖK Denetleme Kurulu'nun 2 üyesinin sorularını yanıtlayan Mustafa Akaydın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, belediyedeki her türlü şikayet konusunun ciddiye alındığını ve hassasiyetle soruşturulduğunu kaydetti.
Bunun kendilerini kamuoyu nezdinde aklamaları anlamına geldiğini iddia eden Akaydın, açıklamasında ''Her soruşturma, çalışmalarımızın, yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu kanıtlıyor. İdarecilerin yaptıkları yanlışlardan dolayı sorguya alınması, soruşturulması ve incelenmesi doğaldır. Bundan dolayı soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına söyleyecek bir sözüm yok. Antalya'nın Belediye Başkanı olarak aileme, hemşehrilerime karşı vicdanım son derece rahat. Zaten eğer yanlış yapmış olsam önce sizin yüzünüze bakamam'' ifadelerine yer verdi.
Soruşturmaya esas olan şikayetlerin önemli bir bölümünün ulaşım esnafının verdiği şikayet dilekçelerine dayandırıldığına dikkati çeken Akaydın, açıklamasında şunları kaydetti:
''Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gerek kendi ve gerekse çalışma arkadaşlarımın yaptığı tüm işlerin yasalara ve yasal usullere uygun olarak yapılması konusunda maksimum dikkat ve hassasiyet gösteriyorum.
Bu hizmet üretim süreci içerisinde olur da hata yapan olursa, elbette sonuçlarına da katlanmak durumunda kalacaktır. Böyle bir durumda yargının vereceği karar bizim için saygı duyulacak bir karar olur. Aslolan Antalya halkına hizmettir ve görevimiz budur. Bugüne kadar, Antalyalılar'ın bize güvenip tevdi ettiği bu görevi, en küçük suiistimale izin vermeden ve yasalara uygun şekilde yaptık, halen yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağız. Halkımızın bundan en küçük şüphesi olmasın.''
Açıklamasında ''Belediye başkanı olduğumda çok şükür ayıplı bir durum bulamayınca rektörlük defterleri açtılar'' ifadelerine yer veren Akaydın, rektörlüğü dönemimde ödüllendirilmeyi beklediği bir projeyle ilgili soruşturma geçirdiğini bildirdi.
Akaydın açıklamasında, ''Bu dünya projesinde neden keşif artışı istediğime ilişkin bir ifademe başvuruldu. Üstelik keşif artışı istediğim konu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayıyla olmuştur. Maalesef çok üzülüyorum 4,5 yıl oldu bu projeden vazgeçilmiştir. Asıl üzüntüm bu projenin durdurulmuş olmasıdır'' ifadelerine yer verdi.
Muhabir: Bekir Bektaş
Yayıncı: Erdem Gültekin
İkinci dalga Antalya'ya
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
CHP'ye ikinci belediye şoku!
31 Ocak 2013 Perşembe
Akaydın 4 saat ifade verdi
31 Ocak 2013 Perşembe
CHP'ye ikinci şok!
31 Ocak 2013 Perşembe
CHP'de ev sahibi-misafir tartışması
31 Ocak 2013 Perşembe
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ifade verdi
31 Ocak 2013 Perşembe
Antalya da soruşturuluyor
31 Ocak 2013 Perşembe
İLGİLİ VİDEOLAR
Artvin merkezli 5 ilde yolsuzluk operasyonu
22 Ocak 2021 Cuma
Iğdır Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 5 kişi tutuklandı
13 Haziran 2020 Cumartesi
CHP’li belediyenin şirketine yolsuzluk operasyonu: 11 gözaltı
29 Ocak 2020 Çarşamba
Kemer Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: 20 gözaltı
31 Ekim 2018 Çarşamba
Kemer Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu: 20 gözaltı
31 Ekim 2018 Çarşamba
Kemer Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu: 20 gözaltı
31 Ekim 2018 Çarşamba
Ataşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu - İSTANBUL
8 Ekim 2018 Pazartesi
Yolsuzluk operasyonu - ANTALYA
25 Temmuz 2018 Çarşamba
Dünyanın en zengin Arap prensi serbest bırakıldı
27 Ocak 2018 Cumartesi