Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilgili kanunu onaylamasının ardından cezaevlerinden tahliyeler başladı.

Metris Cezaevi’nden çıkanlar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aralarında 'Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un da bulunduğu 11 kanunun Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmasının ardından, cezaevlerinden tahliyeler başladı.

Metris Cezaevi’nden 13 bakıma muhtaç hükümlü tahliye edilirken, hükümlülerden bazıları basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hükümlü Avni Sarı, “Tahliye oldum. 3 senedir felç olarak yatıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden Allah razı olsun. Türkiye’de iyi de var kötü de var. Allah bizi çocuklarımıza kavuşturacak. Benim 3. sınıfta bir kızım var. Kızım yanıma geldiğinde ‘ayağını öpeyim de sen yürü' diyor. 3 senedir bizi çürüttüler ama müdürlerden Allah razı olsun” dedi.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Ali Söz ise, “İnsanlar özgürlüğüne kavuşmak gibisi var mı; yeniden doğmuş gibi oluyor insanlar. 4 seneye yakındır yatıyorum. Sırtımdan mermi yedim, felcim. Özgürlük bakımından mutluyum, aileme kavuşacağım. Bakanlarımızdan da Allah razı olsun, bizi düşündüler” diye konuştu.

Tahliyeler başladı

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

15 Bin kişi tahliye oluyor

2 Şubat 2013 Cumartesi

Denetimli serbestlik

1 Şubat 2013 Cuma

15 Bin mahkuma tahliye

1 Şubat 2013 Cuma

Şartlı tahliyeler tam gaz

1 Şubat 2013 Cuma

Cezaevinden çıkma sevinci

1 Şubat 2013 Cuma

Tahliyeler başladı

1 Şubat 2013 Cuma

15 bin mahkuma tahliye yolu

1 Şubat 2013 Cuma

Tüm tutuklulara tahliye

1 Şubat 2013 Cuma

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile