Vatikan'ın Aziz Petrus Bazilikası önündeki Aziz Petrus Meydanı'nda yüz elli bin kişinin karşısına çıkan Papa 16. Benedikt "Kilise'nin iyiliği için ayrılıyorum ama bu özel hayata geçip kiliseden kopacağım anlamına gelmiyor." dedi.

Papa için özel tasarlanan "Papamobil" ile meydandakileri selamlayan 16.Benedikt'e meydandaki inananlar tarafından sürekli "Benedikt" diye tezahürat yapıldığı gözlenirken Papa'nın araçtan indikten Sonra küçük bir çocuğu kucağına alarak sevmesi dikkat çekti.Çarşamba günleri Aziz Petrus Meydanı'nda halka vaaz veren Papa, bu görevini bugün değişik milletlerden gelip meydanı dolduran yaklaşık yüz elli bin kişiye karşı Son kez yerine getirdi. Yarın Vatikan'dan bir helikopter ile ayrılarak Castel Gandolfo'daki Papalık'a ait yazlık saraya geçici ikamet için geçecek olan 16. Benedikt kilisenin başına geldiği 19 Nisan 2005'ten itibaren omuzlarına büyük bir yük bindiğini ancak buna rağmen Tanrı'nın varlığını daima yanında hissettiğini kaydetti.

"Tanrı bana hep yol gösterdi." diyen 16.Benedikt, kilisenin Son yıllarda içinde bulunduğu zor durumlara da değindi. 16.Benedikt, "Papa"lıktan ayrılma kararı ile ilgili olarak Son aylarda görevi yürütecek gücünün kalmadığını hissettiğini ve karar vermeden önce Tanrı'ya yönelip kilisenin iyiliği adına kendisine yardım etmesi için danıştığı söylemini yeniledi. Görevden ayrılışının kiliseyi terk etmek olarak algılanmaması gerektiğini belirten 16.Benedkit, duaları ile her zaman kiliseye destek olacağının altını çizdi. Papa, meydandaki herkese kendi şahsına ve kiliseye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek vaazını Sonlandırdı.Katolik Kilisesi'nin 265.

Papa'sı olan Joseph Alois Ratzinger, beklenmedik bir şekilde 11 Şubat 2013'te açıkladığı üzere yarın yerel saatle 17.00'de görevinden ayrılarak bundan böyle "Emekli Papa" veya "Emekli Roma Başpiskoposu" olarak anılacağı açıklanırken yeni Papa seçimi olan "konklav"ın 10 Mart 2013'te başlayacağı bildirildi.

Papa son vaazını verdi izle

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Papa görevi bırakıyor izle

28 Şubat 2013 Perşembe

İLGİLİ VİDEOLAR

Papa Francis tahta çıktı

20 Mart 2013 Çarşamba

Vatikan'da tören

20 Mart 2013 Çarşamba

959 yıl sonra kucaklaştılar

20 Mart 2013 Çarşamba

Papa için görkemli tören

20 Mart 2013 Çarşamba

Papalık ayini

19 Mart 2013 Salı

Papa az kalsın düşüyordu

17 Mart 2013 Pazar

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile