Hakem Skandalı Bu Kez De Voleybolda

Bayanlar Bölgesel Voleybol Ligi B Grubu ' nda oynanan Kırklareli Fen Bilimleri Koleji-Keşan Gençlik ve Spor Kulübü karşılaşmasına hakem skandalı damgasını vurdu.Bayanlar Bölgesel Voleybol Ligi B Grubu 6. karşılaşmalarında Kırklareli Fen Bilimleri Koleji ile Keşan Gençlik ve Spor Kulübü Kırklareli ' de karşı karşıya geldi. Maçın ilk iki setini 25-17 ve 25-14 kazanan Keşan Gençlik ve Spor Kulübü, karşılaşmada 2-0 öne geçti.

2 SAYI BİRDEN YAZILDI

Ancak maçın 3. setine hakem hatası damgasını vurdu. 3. setin başında Keşan Gençlik, arka arkaya bulduğu 2 sayı ile 2-0 öne geçti. Kaptan Canan ' ın servisinde top doğrudan dışarıya gitti. Kırklareli Fen Bilimleri Koleji ' nin kazandığı bu sayı, maçın yazı hakemi Elif Kaya ve skor hakemi Deniz Poyraz tarafından 2 sayı olarak skorboarda yansıtılınca durum birden 2-2 oldu.

Hakemin bu hatasının ardından set sonunda ise Kırklareli Fen Bilimleri Koleji uzatmaya giden seti 26-24 kazanarak durumu 2-1 ' e getirdi. Hakemlerin yaptığı bu hata ise maçı amatör kameraya yansıdı.

KAMERA TARAFINDAN SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Skorboarda da 2-1 olması gerekirken 2-2 olan görüntüler ise kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

Karşılaşma Kırklareli Fen Bilimleri Koleji ' nin 4. seti de 25-23 almasıyla 2-2 ' ye geldi. Uzatma setine giden karşılaşmayı Keşan Gençlik ve Spor Kulübü 15-10 kazanarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Ancak hakem hataları kaybedilen 3. set nedeniyle Keşan Gençlik ve Spor Kulübü karşılaşmadan 2 puanla ayrılırken, Kırklareli Fen Bilimleri Koleji de 1 puan aldı.

TVF ' YE MAÇ GÖRÜNTÜLERİYLE BİRLİKTE İTİRAZ EDİLECEK

Maçı daha sonra izlediklerini söyleyen Keşan Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Turgay Balcı, hakem hatası nedeniyle 3-0 kazanmaları gereken maçtan 3-2 galip ayrıldıklarını, ancak rakiplerine kaybedilen 1 puanın 3. lige terfi maçları yolunda önemli bir kayıp olduğunu belirterek, Türkiye Voleybol Federasyonu ' na maç görüntüleriyle birlikte itirazda bulunacaklarını söyledi.

Maçın kamera görüntülerinde de yaşanan hakem skandalının açık açık görüldüğü gözlenirken, Keşan Gençlik ve Spor Kulübü ' nün TVF ' ye yapacağı itirazın sonucu Edirne ' nin Keşan ilçesinde merakla bekleniyor.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Hakemler hedef tahtasında

6 Mart 2013 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile