Antalya’da 2B rayiç bedellerini protesto eden yaklaşık 300 köylü, bu kez söktükleri kaldırım taşları, lastikler ve çöp konteynerları ile Antalya-Alanya karayolunu trafiğe kapattı.
Eylem sırasında önlem alan 700 polis zor anlar yaşadı. 2B mağduru köylüler, Antalya-Alanya karayolunu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Sabah Aksu ilçesine bağlı Hacıaileler köyünde bir araya gelen köylüler, polis barikatını aşarak Antalya-Alanya karayoluna indi. Aksu ilçesinden Alanya güzergahına kadar yol kenarında bulunan kaldırım taşlarını söküp yola atan, traktör lastikleri ile yola barikat kuran ve çöp konteynerlerini yola iten köylüler, çevik kuvvet polisine zor anlar yaşattı. Yaklaşık 300 kişilik gruba 700 polis refakat etti. Kadınların çoğunlukta olduğu eylemcilere müdahalede bulunmayan polis güzergahta güvenlik önlemleri alırken, barikat nedeniyle trafik durdu. Aksu Sanayi Sitesi önünde oturma eylemi yapan köylüler ile polisin pazarlığı devam ederken, çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Antalya-Alanya karayolunda Antalya istikametinin trafiğe kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Eylem devam ediyor .
2B eyleminde arbede
İLGİLİ VİDEOLAR
40 milyon liralık arsayı sahte belgeyle satmaya çalışan çete çökertildi
14 Haziran 2018 Perşembe
Denizde 2B arazisi isyanı
25 Nisan 2013 Perşembe
Denizde '2B' protestosu
25 Nisan 2013 Perşembe
Rayiç bedel uykularını kaçırdı
10 Nisan 2013 Çarşamba
Yol kapatanlara müdahale
7 Nisan 2013 Pazar
Yol kapatan köylülere Jandarma müdahalesi
7 Nisan 2013 Pazar
2B mağduru kürsüde
3 Nisan 2013 Çarşamba
2B protestoları arttı
3 Nisan 2013 Çarşamba
2B'ye çözüm '2S' mi?
2 Nisan 2013 Salı
2-B'de 'sınır' kaosu
19 Mart 2013 Salı