Türkiye'nin gözü, Abdullah Öcalan'dan gelecek mesajın okunacağı Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında. Mesajı iki BDP'li vekil okuyacak.

42’si il merkezi toplam 130 yerde yapılan kutlamaların ardından bugün gözler Diyarbakır’da!

Kentte yapılacak Nevruz kutlamalarının finali, çözüm süreci ve İmralı görüşmeleri nedeniyle farklı bir anlam da ifade ediyor.

İmralı'dan Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesaj Türkçe ve Kürtçe olarak; BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından okunacak. İki isim, İmralı'ya giden son iki heyette yer almıştı.

Bağlar ilçesinde kapalı alanı 136 bin metrekare olan Nevruz Parkı'nda aralarında BDP'nin de bulunduğu düzenleme komitesince gerçekleştirilecek olan Nevruz kutlaması için yoğun bir hazırlık yapıldı. İşte notlar:

— Kutlamanın yapılacağı alanı düzenleme çalışması için yaklaşık 500 kişi çalıştı.

— Alana girişler saat 10.00’dan itibaren başlayacak ve etkinlikler 16.00’ya kadar devam edecek.

— Alanda, sahne, protokol ve gazeteciler için oluşturulan platform önü rengarenk boyandı.

— 'Nevruz kutlu olsun' yazılı flamaların asıldığı alana, Nevruz ateşi için büyük bir meşale yerleştirildi.

— Emniyet Müdürlüğü'nce alanın girişi bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar zabıta ekiplerince denetlenecek.

— Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleşti.

— Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve bağlı kurumlarına, ilk defa Kürtçe 'Nevruz kutlu olsun' yazılı flamalar aılırken, kentin farklı yerlerindeki bilboardlarda da Nevruz ile ilgili afişler yer aldı.

— Çok sayıda televizyon kuruluşunun canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 500 gazeteci akreditasyon yaptı.

Bakan Ergin: Suçsa ben bu suçu işliyorum

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, NTV ekranlarında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Türkiye'nin artık 1999'ların Türkiyesi olmadığını ve bundan dolayı çözüm sürecinde yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulmadığın belirten Ergin''Bir savcı çıktığında 'akan kanın,gözyaşının dindirilmesi için niçin gayret ediyorsunuz diye mi soracaktır?' Bu suçsa ben bu suçu işliyorum burada''dedi.

Eylemsizlik,yurtdışına çıkma ve normalleşme aşamalarından oluşan bir çözüm sürecinin ön görüldüğünü söyleyen Ergin ''Bu süreç bir takvime bağlı ve takvim işledikçe kamuoyu tarafından bir şekilde takip edilecek.Bu sonuç itibariyle Türkiye açısından önemli bir süreç.Yıllardır Türkiye'nin enerjisini soğuran ,Türkiye'yi bölgesinde olması gereken noktada bulunmasını engelleyen bir illet.Bundan kurtulmak ve Türkiye'nin önünü açmak açısından girişilmiş önemli bir süreç ve alınmış önemli bir insiyatif.Bu açıdan bu süreci detaylarda boğmamak lazım diyorum.Kimin ne katkısı varsa bu katkıyı bu sürece sunmalı ve nihayetinde 75 milyonluk bu büyük ülke geleceğe güvenle emin adımlarla yürümeli.''diye konuştu.

Eylemsizlik ve yurtdışına çıkış aşamalarının yaz bitmeden gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Ergin ''Diğer aşamaların da bir an önce cereyan etmesi ve Türkiye'nin sonuç itibariyle bu sorunu gündeminden çıkarmasını hedefleyen bir çalışma içindeyiz.Ümit ediyorum ki seçim takvimi başlamadan bu sorunu aşmış oluruz.''dedi.

Ergin''BDP için de şunları ifade etmem lazım: bu sürecin ilerlemesinin önüne mazeretler dikilmemeli, engeller koyulmamalı;zira hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz.Aşamalarda ön görülmemiş adımların ileriye sürülmesi doğru olmaz.''diye belirtti.

Çözüm sürecinde yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını söyleyen Bakan Ergin '' Bir savcı çıktığında 'siz niye Türkiye'ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz diye hesap mı soracaktır?Akan kanın,gözyaşının dindirilmesi için niçin gayret ediyorsunuz diye mi soracaktır?' Bu suçsa ben bu suçu işliyorum burada.'' diye konuştu.




İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Yasal güvence talebi

28 Mart 2013 Perşembe

'Suçsa ben bu suçu işliyorum'

28 Mart 2013 Perşembe

Ergin, soru önergesine cevap verdi

28 Mart 2013 Perşembe

Diyarbakır'daki Nevruz

23 Mart 2013 Cumartesi

Erdoğan'dan Aygün'e Tepki

23 Mart 2013 Cumartesi

Türk Bayrağı Tartışması

23 Mart 2013 Cumartesi

Bayrağa Düşmanlığımız Yok

23 Mart 2013 Cumartesi

İmralı'nın Nevruz Zamanı

23 Mart 2013 Cumartesi

Öcalan PKK'nın ezberini bozdu

23 Mart 2013 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile