Paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül Ergene Nehri ' ni doğduğu noktadan sanayi atıklarının karıştığı yere kadar görüntüledi. Havadan çekilen görüntülerde berrak şekilde kilometrelerce akan nehir ağır sanayi atıklarıyla siyaha bürünüyor.
Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Ergene Nehri ' nin kirliliğinin yerden ve havadan belgeselini çekmek için çalışmalara başladı. Algül, 4 aylık çalışma sonunda Ergene Nehri ' nin Yıldız Dağları ' ndan doğup Ege Denizi ' ne dökülmesini havadan ve yerden görüntüledi.
Ergene Nehri ' ni kirleten sanayi atıklarına dikkat çekmek isteyen Algül, ilk olarak Tekirdağ ' ın Saray ilçesi Çakıllı Beldesi Karatepe Mevkii ' de Ergene Nehri ' nin doğduğu yerde çekimler yaptı. Havadan çekilen görüntülerde ağaçların arasında doğan nehir, yaklaşık 15 kilometre Saray ilçesine kadar berrak bir şekilde akıyor. Saray ' da evsel atıkların karıştığı nehir, Saray ' dan sanayi atıklarının bulunduğu Çorlu ilçesine kadar hafif sarımtırak bir renkte akışını sürdürüyor. Nehir ağır sanayi tesislerinin yoğunlaştığı Çorlu ilçesi Ulaş Beldesi yakınlarında sanayi atıkları ile birlikte simsiyah bir renge bürünüyor. Bu noktaya kadar canlı popülasyonunun olduğu nehirde, sanayi atıklarının karışmasıyla birlikte canlı hayatının sona erdiği kaydedildi.
Ergene Nehri ' nin yıllardır sanayi atıklarıyla zehirlendiğini kaydeden Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, “Ergene Nehri ' nin nasıl kirlendiğini ortaya koymak için böyle bir çalışma yaptım. Yıldız Dağları ' ndan doğan Ergene ' nin sanayi atıkları tarafından öldürülmesini havadan açık bir şekilde görüntüledim.” dedi.
Ergene ' nin doğduğu yerden Çorlu ilçesine kadar olan bölümde canlı hayatının devam ettiğini aktaran Algül, “Yıldız Dağları ' ndan doğan nAehirde Çorlu ilçesine kadar hayat devam ediyor. Buraya kadar olan bölümde suda balık başta olmak üzere birçok canlı hayat sürüyor. Ağır sanayi atıklarının karıştığı Çorlu ' dan itibaren nehir zifte dönüşüyor. Buradan sonra nehirde kurbağa dahi yaşamıyor.” dedi.
Son yıllara hükümet tarafından Ergene ' yi temizlemek için köklü çalışmaların yapıldığını belirten Algül, “Kangren haline gelen Ergene Nehri ' nin temizlenmesi için hükümetimiz köklü bir çalışma yapıyor. İlk defa kirliliğin üzerine kararlılıkla gidiliyor. Hepimizin ortak arzusu Ergene Nehri ' nin doğduğu yerdeki berraklığa kavuşmasıdır. Kulüp olarak Ergene ' nin temizlenme çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz.” dedi.
Paraşüt Sporcusu Arslan Hamza Algül Ergene Nehri’ni Görüntüledi
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Ergene nehrini kim kirletiyor
27 Nisan 2013 Cumartesi
Ergene Zehir Akıyor
27 Nisan 2013 Cumartesi
İLGİLİ VİDEOLAR
Hasankeyf'te 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Toros Dağları'nda uçarak kutladılar
29 Ağustos 2021 Pazar
Kayseri’de yamaç paraşütü heyecanı
24 Ağustos 2021 Salı
Dikey Rüzgar Tüneli, test uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi
24 Ağustos 2021 Salı
- 10 metrelik tepeden aşağıya düşen Paraşütçüyü itfaiye ekipleri kurtardı
10 Ağustos 2021 Salı
Yamaç paraşütçülerinin gözde mekanı Hazarbaba Dağı
4 Ağustos 2021 Çarşamba
Yamaç paraşütçüleri ve paramotor tutkunları gökyüzünü renklendirdi
2 Ağustos 2021 Pazartesi
Yamaç paraşütçüleri daha önce denenmemiş uçuş gerçekleştirdi
29 Temmuz 2021 Perşembe
Mardin ve Batman arasındaki Ayrancı Geçidi yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yaptı
25 Temmuz 2021 Pazar
ANKARA - Milli paraşütçü Merve Gülşah Arslan'dan 'uçuş rekoru'
24 Temmuz 2021 Cumartesi