Adana'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında altgeçit inşaatından düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan komiser Mustafa Sarı'nın cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Mustafa Sarı'nın cenazesi, öğleye doğru Düziçi Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Uzunbanı Mahallesi'ndeki cenaze evine, oradan da törenin yapıldığı İrfanlı Camii'ne getirildi.

Törende şehidin annesi Elif Sarı, babası İbrahim Sarı ve eşi Eda Sarı, metanetlerini korumaya çalıştı. Şehit polisin annesi, 5 aylık hamile olan gelinini sık sık teskin etmeye çalıştı.
Bu arada, aynı camide Cuma namazını kılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, şehit polisin ailesine başsağlığı diledi. Daha sonra Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, Mustafa Sarı'nın cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutu, cenaze aracına konularak şehir mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Bakan Güler'in yanı sıra, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Osmaniye milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Polis Ekipleri Taksim Meydanı'na Girdi (Taksim Son Dakika)

Polis sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na girdi. Gezi Parkı'na müdahale edilmezken, Cumhuriyet Anıtı ve AKM'deki pankartlar temizlendi. Göstericiler, gruba müdahale eden polis ekiplerine taş ve molotofkokteyliyle karşılık verdi.
Gezi Parkı'nda devam eden eylemin 15. gününde Taksim Meydanı'nda yine gerginlik yaşandı.

Sabah 07.30 sıralarında Dolmabahçe'de toplanan çevik kuvvet ekipleri, Gümüşsuyu üzerinden Taksim'e doğru hareket etti.

Çevik kuvet ekiplerinin meydana çıkmasına engel olmaya çalışan bazı göstericiler, polise taş attı.

Taksim Meydanı'na çıkan çevik kuvvet ekipleri, göstericilere "Bize taş atmayın, biz de gaz ve su sıkmayalım" diye anons yaptı.

POLİSTEN ANONS: GEZİ'YE GİRMEYECEĞİZ

Polis ekiplerinin ayrıca Gezi Parkı'na girilmeyeceği, sadece AKM ve Cumhuriyet Anıtı'ndaki pankartların kaldırılacağı yönünde anons yaptığı da görüldü.

Anonsta şu ifadeler kullanıldı:
"Sevgili Gezi Parkı dostları, parka hiçbir şeklide müdahale edilmeyecektir. Lütfen, parktaki etkinliklere devam ediniz. AKM ve Cumhuriyet Anıtı'nda bazı düzenlemeler için buraya geldik. Size hiçbir şekilde gaz atılmayacaktır. Aranızdaki marjinalleri uzaklaştırın. Sözcülerinizle görüşmek istiyoruz."

Bu sırada polis ekipleri ile göstericiler arasında kısa süreli müzakere yapıldı.

Daha sonra Taksim Meydanı'ndaki göstericilere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, gaz bombası ve tazyikli su kullandı.

Göstericiler ile polis ekipleri arasında Taksim'e çıkan ara sokaklarda çatışmalar yaşandı.

PANKARTLAR KALDIRILDI

Polis ekipleri, AKM ve Cumhuriyet Anıtı'ndaki pankartları kaldırmaya başladı. Pankartları kaldıran polisin, AKM'de sadece Türk bayrağını bıraktığı görüldü.

Polisin müdahalesinin ardından geri çekilen göstericiler, polise molotofkokteyli ve taşla karşılık verdi.

Çevik kuvvet ekipleri, Cumhuriyet Anıtı'nın etrafını sardı.

TOMA'NIN ÖNÜNE YATTILAR

Ellerinde Türk bayrağı bulunan bazı göstericilerin TOMA'nın önüne yatarak geçişine engel olmaya çalıştığı dikkat çekti.

Özellikle Harbiye ve Tarlabaşı tarafında toplanan göstericiler, polise taşlarla karşılık verdiyor.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile