Babacan: Çalışanları enflasyona ezdirmeyiz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren zam görüşmeleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
NTV'ye özel röportaj veren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamuda çalışan işçi ve memur maaşlarına yapılacak zam hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, toplu sözleşme görüşmelerinde politikanız ne olacak? Sorusuna yanıt verdi.

Kendilerinin bu konuda politikalarının açık olduğunu söyleyen Ali Babacan, 'Öncelikle biz şunu diyoruz; çalışanlarımızı asla enflasyona ezdirmeyiz. İşçi de olsa memur da olsa çalışanlarımızı enflasyona karşı koruruz. Bu bizim birinci presibimiz. Ama ikinci önemli bir konu da bütçe ve mali disiplin. Bizim memuruyla işçisiyle 3 milyonun üzerinde kamu çalışanımız var. Bizim bugün yüzde 1 dediğimiz rakam 1 buçuk milyar gibi bir maliyet getiriyor. Sadece işçiler açısından demiyorum işçi artı memur maaşlarında nasıl bir düzenleme yaparsanız hemen emeklileri de etkiliyor. Dolayısıyla çok geniş bir kitleden ve büyük maliyetlerden söz ediyoruz' dedi.

ENFLASYONUN ÜSTÜNDE REFAH PAYI

Bir yandan bütçe dengeleri ve bütçe kaygıları olduğunu ifade eden Babacan, bir yandan da enflasyon karşısında çalışanları ezdirmemek istediklerini söyledi. Babacan, 'mümkünse enflasyonun bir miktarda üstünde refah payı hep uyguladık bundan sonrada uygulamaya devam ederiz' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile