Dennis Rodman, Koreli Lider Kim Jong-Un İçin Şarkı Söyledi

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'ın eski yıldızlarından Dennis Rodman, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a 31'inci yaş gününde şarkı söyledi.
Eski NBA oyuncusu Dennis Rodman, 'can dostum' dediği Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un doğum günü için bir gösteri maçı organize etmekle yetinmedi. Rodman, maç öncesinde mikrofonu eline alıp Kim'in doğum gününü bir şarkıyla kutladı. Tam olarak bilinmese de 31 yaşına giren Kim'in doğum gününde Kuzey Kore takımıyla maç yapmak için eski NBA oyuncularıyla önceki gün Pyongyang'a gelen Rodman, maçtan önce 14 bin kişilik stadyumda alkışlar eşliğinde 'İyi ki Doğdun' şarkısının nakaratını okudu.

'O'NU SEVİYORUM'

Rodman, “Bu onun doğum günü için. Bu benim ona hediyem. Onu seviyorum, o benim arkadaşım. Her zaman, sonsuza kadar öyle olacak” dedi. Eski NBA yıldızı amacının'basketbol diplomasisi' aracılığıyla'Kuzey Kore'nin o kadar da kötü bir yer olmadığını dünyaya göstermek olduğunu' da yineledi. Dennis Rodman, maçı, 'en iyi arkadaşım' dediği Kim, üst düzey Kuzey Koreli yetkililer ve eşleri için oynayacaklarını açıklamıştı.

Maç yapan diğer ünlü eski NBA oyuncuları arasında Kenny Anderson, Cliff Robinson ve Vin Baker bulunuyordu.

ENİŞTESİNİ KÖPEKLERE YEM ETTİ
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un 12 Aralık'ta 'vatana ihanet' suçundan idam ettirdiği eniştesi Jang Song-thaek'in infaz ediliş şekli haklında ürpertici bir iddia ortaya atılmiştı. Çin gazetesi Wen Weipo'nun haberine göre ülkenin 2'nci en güçlü ismi olan enişte Thaek, aç köpeklere yedirilerek öldürüldü. Haberde Thaek'in 5 yardımcısı ile birlikte çırılçıplak halde bir kafese atıldığı belirtildi. Kafeste 3 gündür aç olan 120 köpek de onları parçalara ayırarak yedi. Vahşet anlarının 1 saat sürdüğü kaydedildi.

Kim Jongun'un da yanındaki 300 üst düzey isim ile birlikte halasının eşi olan Jang Song-thaek'in infazını izlediği belirtildi. Kuzey Kore'de bu tarz infaza 'quan-jue / köpeklerle idam' dendiği biliniyordu. Daha önce de Kim Jong-un'un eniştesi-thaek'i uçaksavar atışlarıyla idam ettirdiği ileri sürülmüştü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile