Tarafsız Bölge - Hasan Celal Güzel: Erdoğan adaylığını koyduğu anda birinci turda seçilir

Tarafsız Bölge programına konuk olan Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, 'Başbakan Erdoğan adaylığını koyduğu anda birinci turda seçilir' dedi.
Tarafsız Bölge programına konuk olan Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Başbakan Erdoğan adaylığını koyduğu anda birinci turda seçilir" dedi. Güzel, Erdoğan'a adaylık için 2019 yılını beklemesi gerektiğini de tavsiye etti.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Hasan Celal Güzel, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuştu.

"ERDOĞAN YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OY ALIR"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Milletin oyu cebimizde değildir' sözlerine katıldığını belirten Güzel, "Ama perşembenin geçtiği cumadan bellidir. Yani bugün Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olsa birinci turda hemen seçilir. Yüzde 50'nin üzerinde çok rahat oy alır. Çünkü karizmatik bir liderdir, güzel hizmetler yapmıştır, hataları da vardır ama bence çok çok rahat seçilir. Gerçek bir liderdir" şeklinde konuştu.

"KARŞISINDA ABDULLAH GÜL DAHİL KİMSE BAŞARILI OLAMAZ"

"Erdoğan'ın karşısına çok sevdiğim dostum Sayın Abdullah Gül de dahil kimi çıkarırsanız çıkarın hiç bir şekilde başarılı olamazsınız. İkinci tura da kalmaz" ifadelerini kullanan Güzel şunları söyledi:

"Ayrıca Erdoğan 2007'de de isteseydi rahatlıkla Cumhurbaşkanı seçilirdi. Bunu yapmadı, iyi ki de yapmadı. Türkiye bakımından da iyi oldu. Çok yakın ve sevdiği arkadaşını oraya koydu. Dolayısıyla aslında o makamı da haketmiştir."

"ERDOĞAN 2019 YILINI BEKLESİN"

Hasan Celal Güzel, Başbakan Tayyip Erdoğan'a şu tavsiyelerde bulundu.

"Erdoğan cumhurbaşkanı olmasın. Niye? layık olmaıdğı için, seçilemeyeceği için değil çünkü sistem yerine oturmadı.

Sayın Başbakan buna karar verir aday olursa hem hakkıdır hem de karşısına kimse çıkamaz. Burdan kendisine arz ediyorum; bu yanlış olur, beklesin. 2019 yılına kadar zaten Başkanlık sistemine geçilir. Gelsin, sistem de yerine otururur, Allah da uzun ömür verir inşallah bunu yapar. Ama şimdilik Başbakanlığa devam etmeli, hizmetler yarım kalmamalı, o hizmetlere dayanak olan partide problem olmamalı." BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile