Ankara Günlüğü - Abdullah Abdulkadiroğlu ile Emin Pazarcı arasında gergin anlar

Ankara Günlüğü programına konuk olan Abdullah Abdulkadiroğlu ile Emin Pazarcı'nın 'paralel yapı' tartışması stüdyoda gergin anlar yaşattı.
Ankara Günlüğü programına konuk olan Abdullah Abdulkadiroğlu ile Emin Pazarcı'nın 'paralel yapı' tartışması stüdyoda gergin anlar yaşattı. Pazarcı, cemaatle ilgili çarpıcı açıklamalada bulundu.

CNN Türk'te yayınlanan Ankara Günlüğü programında Haşim Kılıç'ın açıklamalarının tartışıldığı sırada konu birden 'paralel yapı'ya geldi. STV Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu ile Gazeteci-Yazar Emin Pazarcı arasında hararetli tartışmalar yaşandı.

Emin Pazarcı'nın yorumlarına karşı çıkan Abdulkadiroğlu, "Paralel yapıya 'hizmet ya da cemaat' diyorsunuz" diye çıkıştı.

"CEMAAT BANA ÇOK ÇEKTİRDİ"

Bunun üzerine Pazarcı, "Paralel yapı var onu da açarım, konuşurum da. Öyle bir paralel yapı var ki... TRT'de eskiden ' İnce Çizgi' adlı bir program vardı. Ben Müslüman bir insanım, cemaate de bir düşmanlığım yok ama bana neler çektirdiler. Bu cemaat mensupları bizden olmayan birisi buraya gelemez, program yapamaz noktasındalar" dedi.

Buna karşılık Abdulkadiroğlu, "Yargıya başvurmadınız mı?" diye sordu.

"ÖYLE BİR PARALEL YAPI VAR Kİ..."

Pazarcı da, "Yargıya başvuracak bir şey yok ki... Program öncesi önlerini ilikleyip 'bir emrin var mı?' diyorlar, rejiye çıkıyorlar 'engellemek için her şeyi yapın' diyorlar. Hatta bir gün Bekir Bozdağ geldi. Dekor istediler. Bozdağ dedi ki 'Bu ne gecekondu gibi.' Dekor istiyorsunuz onu bile istediğiniz gibi yapmıyorlar, köy kahvesi gibi. yani öyle bir paralel yapı var ki kendilerinden olmayan, hiç kimseye hayat hakkı tanımayan, Müslüman diye tanımıyor" ifadelerini kullandı.

"O YAPI BİZE KAN KUSTURDU"

Bu açıklamaları üzerine söze girmek isteyen Abdulkadiroğlu'na Pazarcı, "Bir saniye ama ben konuşayım ondan sonra... O yapı bize kan kusturdu TRT'de ve ben programı bıraktım. Şimdi o yapının elamanları alınmaya başladı" diye çıkıştı.

Buna karşılık Abdulkadiroğlu, "O sizin programınızla ilgili gerekleri yerine getirmeyen kişiler bir disiplin soruşturması geçirdier mi?" diye sordu.

Pazarcı da, "Geçirmediler çünkü geçiremezler, o yapı egemendi. Şimdi yavaş yavaş o yapı dağılıyor" yanıtını verdi.

Programın moderatörü ikili arasında geçen bu gergin tartışmaya yatıştırmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Bu kez Abdullah Abdulkadiroğlu, Pazarcı'ya, "Beni suçluyorsunuz" diye çıkıştı.

Pazar ise, "Ben sizi suçlamıyorum. Paralel yapı diyorum siz üstünüze alınıyorsunuz. Siz paralel yapının elamanı mısınız?" diye sordu.

Buna karşılık Abdulkadiroğlu, "Ben hizmet hareketinin elamanıyım. Eğer siz paralel yapı diye hizmet hareketini kastediyorsanız, beni suçluyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı.

"BU YAPI BENİM KONUŞMA, YAZMA HAKKIMI ELİMDEN ALDI"

Pazarcı da bunun üzerine, "Ben sizi suçlamıyorum, niye giriyorsunuz devreye? Bırakın ben konuşayım. Bu yapı benim konuşma hakkımı, yazma hakkımı bile elimden aldı zamanında" dedi.

Moderatör, ikiliyi yatıştırmakta zorlandı. BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile