Tarafsız Bölge - Mahmut Osman: IŞİD Şiileri değil, Sünnileri öldürüyor

Tarafsız Bölge programına konuk olan Suriye Ulusal Konsey Üyesi Mahmut Osman'ın IŞİD ile ilgili yaptığı açıklamalar tepki gördü. Osman, 'IŞİD, Şiileri öldürmüyor, daha çok sünnileri öldürüyor' dedi.
Tarafsız Bölge programına konuk olan Suriye Ulusal Konsey Üyesi Mahmut Osman'ın IŞİD ile ilgili yaptığı açıklamalar tepki gördü. 'IŞİD, Şiileri öldürmüyor, daha çok sünnileri öldürüyor' diyen Osman, IŞİD'in bir piyon olduğunu ve kullanıldığını söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Musul'u ele geçiren ve Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın yaparak tüm personeli rehin alan Radikal dinci terör örgütü IŞİD masaya yatırıldı.

Programın konuklarında Suriye Ulusal Konsey Üyesi Mahmut Osman'ın IŞİD ile ilgili yaptığı açıklamalar başta Ahmet Hakan olmak üzere diğer konuklarından tepki gördü.

'IŞİD GEÇİCİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'

IŞİD'in çok şişirildiğini söyleyen Osman, 'IŞİD geçici bir terör örgütüdür. Bir kaç binden ibarettir. Öyle büyük coğrafyada hakim olacak bir gücü yoktur. IŞİD'in genel komutanı General Kasım Süleymani'dir. Şu anda onları kullanıyordur' dedi.

Bunun üzerine araya giren Gazeteci-Yazar Aslı Aydıntaşbaş, 'Yani İran Devrim Muhafızlarının başındaki Kasım Süleymani mi?' diye sordu.

'Evet' yanıtını veren Osman'a Aydıntaşbaş, 'Ama Şiileri öldürmüyor mu?' sorusunu yöneltti.

Buna karşılık Osman, 'IŞİD hiç bir zaman Şiileri öldürmedi' dedi.


Bunun üzerine söze giren Ahmet Hakan, 'yapmayın canım videoları var' diye konuştu.

'Nerede' diye soran Osman'a Hakan, 'Suriye'de soruyorlar 'Alevi misin, Sünni misin?' Aleviyse kesiyor kelleri' yanıtını verdi.

'IŞİD'İN TABANI YOK, ŞU ANDA BİR PİYON, KULLANILIYOR'

Bunun üzerine Mahmut Osman, 'IŞİD benim akrabalarımdan 40 kişiyi öldürdü. IŞİD daha çok Sünnileri öldürüyor. IŞİD devam edemez çünkü tabanı yok. IŞİD herkesi kafir ilan ediyor. IŞİD çok şişiriliyor. IŞİD şu anda bir piyon, etkin şekilde kullanılıyor ama IŞİD'in hiç bir tabanı yok' şeklinde konuştu.

Osman, IŞİD'in Musul'u almadığını, mücadele sonrası oraya yerleştiğini de savundu.

Osman'ın bu açıklamalarına Ahmet Hakan ve stüdyoda bulunan diğer konukları karşı çıktı, ortam gerildi. BEYAZ GAZETE



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile