Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A Haber’de yayınlanan Deşifre Özel programında Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A Haber'de Yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına konuk olan Melih Gökçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili şok belgeler açıkladı.

Başkan Gökçek, belge açıklamalarına başlamadan önce Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak'taki miting meydanındaki ifadeleri hatırlattı. Kılıçdaroğlu Zonguldak'ta miting meydanında Başbakan Erdoğan'a seslenerek, “Karşıma çıkamaz. Karşıma çıkması için mangal gibi yürek gerek. Var mı o yürek onda? Buradan meydan okuyorum bir toplu iğnesi kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispatlarsan eyvallah. Eğer İspatlayamazsan benim adımı yolsuzlukla anarsan Ananı.. Ana… Ana… gerisini söylemeyeyim.” demiş ve meydanındaki seçmenler ile TV başındaki izleyiciler de donup kalmıştı.

Gökçek iğne ucu kadar değil çuvaldız kadar yakınlarına çıkar sağladığını söylerek 'Ben bunu ispatlarsam ne yapacak. Tüm belgesiyle bunu gösterirsem ne yapacak?' diye sordu.

ÇOCUKLARI ANKARA'DA SİGORTALAR İSTANBUL'DA

Kılıçdaroğlu'nun küçük kızı Zeynep'in Ankara'da lisde okuduğu dönemde İstanbul'da bulunan Ekinciler Holding'de sigortalı olduğu ortaya çıktı. Sicil numarasının belgelerde yazdığını ifade eden Gökçek, 10.06.1996 tarihinde işe girdiğini bir ay sonra 10.07.1996 tarihinde de işten ayrıldığını ifade etti. Zeynep Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da okuduğu dönemde İstanbul'da sigortalı olarak gösterilmesinin evrakta sahtecilik olduğunu belirterek 'Kılıçdaroğlu çıksın desin ki Ben kızıma sahte sigorta yaptırmadım Versin beni mahkemeye' dedi.

Başkan Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük kızı Azime Aslı'nın da küçük kızı Zeynep gibi yine İstanbul'da yine Ekinciler Holding'de bir aylığına sigortalandığını söyleyerek sigorta giriş-çıkış tarihlerini belgesiyle ekranlardan izleyicilere gösterdi. CHP liderinin iğne ucu kadar değil çuvaldız kadar yakınlarına çıkar sağladığını belirten Gökçek 'Biz sana SSK'yı teslim etmişiz neden ailen için kullanıyorsun. Sigortayı neden o tarihte yaptırıyorsun?' diye seslendi.

CHP liderinin oğlu Kerem'in de 14 yaşında Ekinciler Holding'te 61 günlüğüne sigorta edildiğini belgeleri ile ispatlayan Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun torunu Duru Nadir'in on aylıkken Efe Akça Kayalıoğlu ve Filiz Erkol üzerine kayıtlı AK-REK şirketinde çalışmadığı halde sigorta yaptırdığnı söyledi. Bu olay sonrası Kılıçdaroğlu'nun yakalandığını ve 'Bu etik birşey değil' dediği aktaran Başkan Gökçek 'Etik değilse bu etik olmayan işi yapan Kılıçdaroğlu hala neden görevine devam ediyor? Çalışmayan birinin çalışıyor gibi gösterilmesi sahtecilik mi değil mi?' diye sordu.

TORPİLLE VAKIFBANK'TA İŞ İMKANI


Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22.05.2010 tarihinde NTV kanalında yaptığı konuşmasında 'Temiz Türkiye yürüyüşü haktan yana yürüyüş kul hakkı yemeyen yürüyüş bunu yakalayacağız. Bu sorunları çözmeden politika olmaz. Politika halk için yapılacaktır. Bizim için değil cebimiz için değil akrabalarımız için değil yakınlarımız için değil halk için politika yapacağız' dediğini hatırlatan Gökçek bu sözlerin hemen sonrasında CHP liderinin kızı Zeynep'i Vakıfbank'a torpille imtihansız olarak işe soktuğunu söyledi. SSK'nın genel müdürü  konumunda olan bir kişinin torpil yapmaması gerektiği vurgulayan Gökçek 'Demekki yakınlarına kolaylıkla çıkar sağlayabiliyor' dedi.

SKK'DA YOLSUZLUK DİZ BOYU

SSK genel müdürlüğü yaptığı dönemde soyadı Karabulut olan otuz bir akrabası, annesinin Gündüz soyadı olan yirmi altı akrabasını,eşinin kızlık soyadı Düzgün olan on üç kişiyi usulsüz olarak SSK'ya işe aldığını belirten Gökçek bu rakamın Başbakanlık tahkik rakamlarına göre yüz kişi olduğunu ifade etti.  'Hadi akrabanı işe aldın peki bu akrabalarının imtihanlarını düzgün yaptın da dürüstçe mi geçti? ' diye soran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek devlet memuru olabilmesi için sınavlardan 70 puanın üzerinde alınması gerektiğini ama Kılıçdaroğlu'nun yandaşlarının 70 puanın altında not aldığını söyledi. Düşük puan alan yandaşlarını işe aldırabilmek için de kendi imzası ile bir kararname çıkartıp usulsüz şekilde işe aldığını belirten Gökçek 'Ben eğer yalan söylüyorsami iftira atıyorsam Kılıçdaroğlu beni yarın mahkemeye versin' dedi.

CHP'ye gönül verenler vatandaşlara seslenen Gökçek bu yolsuzlukları anlatma gerekçesini şöyle söyledi:  CHP'liler başlarında nasıl bir insan olduğunu bilsinler. Yarın Allah korusun Başbakan olursa neler yapabileceğini bilmelerini istiyorum. Önemli olan Kılıçdaroğlu'nun kim olduğunun tanınması.

Yolsuzluk var diyen Savcı şimdi ne iş yapıyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A Haber ' de yayınlanan Deşifre Özel programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde yaptığı yolsuzlukları tek tek deşifre etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Ömer Suha Aldan'ın 21 Mayıs 2013'te hazırladığı neşter iddianamesinden bazı bölümler okuyarak Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde yaşanan yolsuzlukları tek tek belgeledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile