Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Türkiye'de saat 08.00'de başlayan 25. Dönem Milletvekili Seçimi için oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı.

Oyların yüzde 100'ü açıldı.  Bu sonuçlara göre;

AK Parti: % 40.80

CHP: % 25

MHP: % 16.03

HDP: % 13.00 oy aldı.

Katılım: Yüzde 86,6 oldu.

Buna göre Ak Parti 258, CHP 132, MHP 81, HDP ise 79 milletvekili çıkarmış oldu.



SEÇİM GENELDE SAKİN GEÇTİ

Bugün yapılan milletvekili genel seçimi büyük çapta sakin bir ortamda geçti. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlanırken katılımın yüksek oldu. Bazı yerlerde oy verme işlemi sırasında çıkan küçük çaplı olaylarda yaralananlar oldu.

Sandık kurulları ve seçmenlerin yaptığı usulsüzlüklerle ilgili tutanak tutulup seçim kurullarına iletildi.



Kılıçdaroğlu: Bir dönem kapandı, demokrasi kazandı

Genel seçimlerde yüzde 26 ve altında oy alması halinde istifa edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin bu oranın altında kalması neredeyse kesinleşti. Merak edilen soru ise Kılıçdaroğlu'nun bu oranlardan sonra ne yapacağı. CHP birçok ilde seçmenlerinin önemli kısmını HDP'ye kaptırarak Kılıçdaroğlu'nun hedefinin altında kaldı.

YİNE SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMADI

7 Haziran Genel Seçim sonuçlarının CHP'deki karşılığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ' Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar ' sözleriyle özetledi.

Kılıçdaroğlu, bu konuşmasını yaparken CHP'liler ise ' Başbakan Kemal ' sloganları attı. Kılıçdaroğlu öte yandan, ' oy oranı düşerse neden istifa etmeyeyim? ' demişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile