ABD'nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen silahlı saldırıda en az 14 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor

ABD'nin California eyaletine bağlı San Bernardino kentinde meydana gelen silahlı saldırıda 14 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Kar maskeli ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 3 kişi tarafından gerçekleştirilen saldırı hakkında ABD Başkanı Barack Obama da bilgi aldı.

San Bernardino Polis Departmanı'na göre olayın terör saldırısı olup olmadığı henüz net değil. Polis ve FBI olay yerinde saldırgan veya saldırganları etkisiz hale getirmeye çalışıyor. San Bernardino itfaiyesinden yapılan ilk açıklamada 20 yaralı olduğu bilgisi verilmişti. Özel harekatçıların katıldığı operasyon devam ediyor.



Polis, FBI ve ATF, silahlı saldırganları etkisiz hale getirmek için operasyon düzenliyor. Saldırganların kaçarken olay yerine bir paket bıraktığı, bu paketin bomba imha uzmanları tarafından incelendiği belirtildi.

Kaliforniya'da insanlara evlerinden ve işyerlerinden çıkmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.



OBAMA'YA BİLGİ VERİLDİ

ABD Başkanı Barack Obama konuyla ilgili bilgilendirildi.

Obama, silahlı saldırının ardından yaptığı açıklamada 'Amerikalıları daha güvende hale getirmek için atılacak adımlar var, bu konuda hükümetin her seviyesinin bir araya gelmesi gerekir' dedi.

2016 seçimlerinde ABD Başkan Adayı olan Hillary Clinton da twitter aracılığıyla 'Bunu normal kabul etmeyi reddediyorum. Silah şiddetini durdurmak için harekete geçmek zorundayız' açıklamasını yaptı.

Saldırının terör bağlantılı olup olmadığı henüz belli değil. Saldırganların birden fazla kişinin gerçekleştirdiği ifade ediloyor.

Kaliforniya'da bir haftadan kısa süre önce benzer bir saldırıya daha sahne olmuştu. Silahlı saldırgan 3 kişiyi öldürmüştü.













ABD'de Üniversite
Kampüsünde Saldırı

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

ABD'nin California eyaletinde meydana gelen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı, güvenlik güçlerinin saldırganı etkisiz hale getirmek için operasyon başlattığı kaydedildi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

ABD'de silahlı saldırı

2 Aralık 2015 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile