Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar El Abadiye bir mektup yazdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Başika'da geçen Mart ayından bu yana uygulamakta olduğu eğitim programı ve burada bulunan kuvvetlerin görev ve faaliyetlerine ilişkin güncel gelişmeler hakkında Irak Başbakanı Haydar El Abadi'ye bilgi verdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, bugün Irak Başbakanı Abadi'ye bir mektup gönderdi.

Davutoğlu, mektubunda, Irak'ın, tüm ülkelerce saygı gösterilmesi gerektiğine inandığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda en hassas ülkelerden olan Türkiye'nin bunu yıpratacak herhangi bir adım atmayacağını kaydetti.

'Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika'ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini' belirten Başbakan Davutoğlu, mektubunda Türkiye'nin, Irak'a DEAŞ ile mücadelesinde her türlü desteği kararlılıkla vermeye devam edeceğini, bu konuda Irak hükümetiyle olan işbirliğini danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirmek istediklerini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, mektubunda, Irak ile Türkiye'nin işbirliğinden rahatsızlık duyan ve bunun sona ermesini isteyen odakların emellerine ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Askerin çekilmesi söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek heyetiyle yaptığı görüşme sonrası konuştu.

Erdoğan, Musul'daki Türk askerleriyle ilgili olarak ' Musul'a Türk askerinin gitmesi aslında 2002 yılında olan bir harekettir ve bu hareketten sonra da 2014 yılında Irak Merkezi Yönetimi'nin bize ziyaretlerinde bizden eğitim noktasında talepleri olmuştur. Gerek asker gerek polis olarak talepleri olmuştur. Askerleri geri çekilmesi sözkonusu değildir. Talep edilmediğimiz bir yerde değiliz. Irak ve Suriye sınırı hayati önemde. ' dedi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Başbakan Davutoğlu: Mevzileri imha edildi

16 Aralık 2015 Çarşamba

IŞİD Başika'yı bombaladı

16 Aralık 2015 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile