Suriye sınırında savaş uçağı düştü. Sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından vurulduğu belirtildi.

Türk askeri kaynakları, sınır ihlali yapan uçağın düşürüldüğünü duyurdu.

Uçağın Türkiye sınırının 1-2 kilometre uzağında Suriye topraklarına düştüğü belirtiliyor.

Türkiye-Suriye sınırındaki sıcak gelişme sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldı. 





SINIR İHLALİ YAPTI

Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, Sınır ihlali yapan bir uçağın, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtildi.


Düşen uçakta pilotun paraşütle kurtulduğu an kameralara böyle yansıdı


DAVUTOĞLU AKAR'DAN BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelişmeyle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı... Başbakan NATO-BM nezdinde girişimde bulunulacağını söyledi.




RUS BÜYÜKELÇİ: BİZE ULAŞAN HABER YOK

Öte yandan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin gelişmeyle ilgili olarak kendilerine ulaşan herhangi bir bilginin olmadığını söyledi... 

TÜRKMENLER YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

Sınırda düşürülen savaş uçağının ardından bölgede bulunan Türkmenlere yoğun saldırılar başlatıldı. Top ve füze atışları ile Türkmenler zor durumda.
 

Rus uçağının sınır ihlaline Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan Güney Amerika seyaheti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının yeniden sınır ihlali yapması ile ilgili olarak, ''Dün öğle saatlerinde (Rusya) Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu tespit edilen bir savaş uçağı, bizim hava sahamızı ihlal etti. İngilizce ve Rusça olarak tüm ikazlara rağmen gerçekleşen bu ihlali Rusya'nın bölgedeki krizi tırmandırma çabasının bir sonucu olarak görüyoruz. İhlal edilen hava sahası aynı zamanda NATO hava sahası olduğu için konu NATO'nun da takibindedir. Zaten bizden önce NATO bu tespiti yapmış bulunuyor. Rusya, Türkiye'nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır.

Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali Bu tür sorumsuz adımların, ne Rusya Federasyonu'na, ne NATO-Rusya ilişkilerine, ne de bölgesel ve küresel barışa faydası yoktur, tam tersine ciddi zararı vardır. Bütün bu hususlar, dün akşam Dışişleri Bakanlığımıza davet edilen Rusya Büyükelçisine açıkça anlatılmış, yaşanan olaylar şiddetle protesto edilmiştir. Bu arada da ben Dışişleri Müsteşarımıza, Rusya tarafıyla görüşün, 'Sayın Putin ile bizzat görüşmek isterim' demişimdir. O andan bu ana kadar henüz kendilerine ilettiklerini fakat oradan bir dönüş olmadığını, bizim Büyükelçiliğimiz buraya bildirmiştir' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile