Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara’daki patlama ile ilgili yaptığı açıklamada “Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı esefle kınıyor, şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ediyor, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Görmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün akşam saatlerinde insanlıktan nasibini almamış her türlü değerden ve vicdani duygudan yoksun kişi veya kişiler tarafından Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı esefle kınıyor, şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ediyor, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum.

İnsana, hayata ve huzura kasteden zalimler ve katiller güruhu çok iyi bilmelidirler ki Allah'ın adaletinden asla kaçamayacaklardır. Allah, zalimlerden bu hain saldırının hesabını er ya da geç mutlaka soracaktır. Bu hunharca katliamı gerçekleştirenleri ahirette can yakıcı bir azap beklemektedir. Allah, masum canların intikamını mutlaka alacaktır. Allah mazlumlarla beraberdir. Zalimler bu dünyada da ahirette de hüsrana uğrayacaklardır.

Cenâb-ı Allah bu saldırıda hayatlarını kaybeden masum kardeşlerimizi engin rahmet-i Rahmanıyla karşılasın, yaralarımıza derman olsun. Millet olarak sabır ve tahammül gücü zorlanan gönüllerimizi onarsın. Milletimizin başı sağ olsun. Amin.”

Kılıçdaroğlu Ankara saldırısı ile Soma faciasını karıştırdı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Kumburgaz'da gerçekleştirdiği Çalışma ve Değerlendirme Toplantıları'na katıldı.

Toplantıda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA SALDIRISI İLE SOMA FACİASINI KARIŞTIRDI

Son aylarda yaşanan bombalı saldırıları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Son 6 bombalı saldırıda 234 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hiçbir ülke bu kadar derin bir travmayı yaşamamıştır. 234 kişi son 6 ayda hayatını kaybetti ama kimse siyasi sorumluluğu üstlenmiyor. Kim bunun sorumlusu. Kayseri'deki bakkal Adem'mi, Kahramanmaraş'ta kalaycı Ökkeş mi sorumlu. Birisinin çıkıp bu sorumluluğu üstlenmesi lazım. Kimin siyasi sorumluluğu var. Başbakan ve bakanlar. Bunlar sorumlu. Peki sorumluluğu üstlenen var mı, kimse üstlenmiyor” diye konuştu.

Konuşması sırasında Soma'da yaşanan maden faciasıyla Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyı karıştıran Kılıçdaroğlu, “301 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısında 3 bakan çıktı televizyon önüne gülerek hiçbir sorumluluk almadan açıklamalar yaptılar. O zaman ülkede ciddi bir yönetim boşluğu var. Bir yönetici sorumluluk üstlenmiyorsa orada sorun var demektir. Siyasi sorumluluk neden önemlidir. Eğer bir siyasetçi sorumluluk üstleniyorsa yüksek ahlaki değerlere sahiptir. Biz neden ısrarla siyasi ahlak yasası çıksın diyoruz. Bu sorumluluğu perçinlemek için. İnsanlar ölecek, siz sadece sorumluluk olarak gidip cenaze törenlerine katılacaksınız. Bu sorumluluk değildir. Cenazeye elbet de katılacaksınız ama bu ülke nasıl oluyor da son 6 ayda bombalarla 234 yurttaşını kaybediyor. İnsanlar sizi neden iktidara getirdiler” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile