Karaman'daki istismar davasında sanığa ceza yağdı. Sanık Muharrem B. 508 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki öğretmen Muharrem B.'nin yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar verildi.

Sanık öğretmen cinsel istismarla suçlandığı her öğrenci için ayrı ayrı ceza aldı. Toplamda 508 yıl hapse mahkum olan Muharrem B. 32 yıl hapis yatacak.

Sanığın tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden telekonferansla duruşmaya katılacağı açıklanmıştı.

Ancak, sanığın güvenlik gerekçesiyle gece 05.00 sıralarında gizlice duruşma salonuna getirildiği ortaya çıktı.

Kimsenin savunmak istemediği sanık için Karaman Barosu tarafından bir avukat görevlendirildi.

Akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor mahkemeye ulaşan Muharrem B., ifadesinde suçlamaları reddetti.

Sanık, hakkındaki suçlamaları daha önce polisin kendisini 'kandırdığı' için kabul ettiğini ve mağdur çocukların yönlendirilerek ifadelerinin alındığını öne sürdü.

Sanığın savunmasında, mağdur çocuklarla ve aileleriyle yüzleşmek istediğini, onların doğruyu söyleyeceğine inandığını söylediği belirtildi.

508 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, sanık  ile tanıkların ifadelerinin alınmasıyla tamamlandı. Karar öncesi gazeteciler de içeriye alındı.

Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'hürriyeti tahdit', 'kasten yaralama' ve 'müstehcen görüntüleri izletme' suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Muharrem B'nin 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'hürriyeti tahdit', 'kasten yaralama' ve 'müstehcen görüntüleri izletme' suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.



ENSAR VAKFI VE KAİMDER'İN TALEBİ KABUL EDİLDİ
Duruşmaya ilk olarak davaya müdahil olmak isteyen baroların çocuk hakları komisyonları ile bireysel olarak katılmak isteyen avukatların talepleri alındı.

Heyet ardından olayların yaşandığı yurtların bağlı olduğu Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile baroların çocuk hakları komisyonları, Çocuk Hakları Koruma Derneği, İnsan Hakları Derneği'nin davaya müdahil olma taleplerini kabul etti.



CHP'DEN PROTESTO
CHP'nin davayı takip etmesi için kurduğu komisyonda bulunan milletvekilleri de duruşmaya geldi.

Mahkeme heyeti, duruşma kapalı olacağı için, gözlemci ve izleyici olarak bulunan siyasetçiler ve sivil toplum kuruşların salonu boşaltmasını istedi.

Karara itiraz eden CHP'li milletvekilleri salonu terk etmedi. Bunu üzerine mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara verdi.

VALİLİKTEN YASAK
Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma vb. etkinlikleri yasakladı.

Adalet Bakanı'ndan '508 Yıl' değerlendirmesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Karaman ' da yaşanan çok önemli bir hadise, çok çirkin ve kabul edilemez bir olay. Bu kararın ortaya çıkması, aldığı ceza bundan sonra benzer suçlar için caydırıcı bir etki yapacaktır” dedi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Karaman'daki istismar davasında karar

20 Nisan 2016 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile