Gaziantep'te sokakta yapılan bir düğünde patlama meydana geldi. Patlama sonrası hükümetten ilk açıklama geldi.

Gaziantep'te sokakta yapılan bir düğünde patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre olayda yaralananların olduğu bildirilirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: ÖLÜ SAYISI DAHA FAZLA OLABİLİR

İstanbul'dayım, bölgeye geçeceğim. Milletimizin başı sağ olsun. Canlı bomba saldırısı görünüyor. Terör örgütleri Türkiye'yi hedef koymuşlar. Ama Allah'ın izniyle bunların üstesinden geleceğiz.

Teröre rağmen içimize kapanmayacağız. Teröre rağmen ben inanıyorum ki şehir yoluna hızla devam edecektir. Çok detay bilmiyorum. Birazdan İstanbul'dan havaalanından Gaziantep'e gideceğiz. (Reuters 8 ölü rakamını verdi sorusu üzerine) Valimizin verdiği bilgiye göre rakamlar daha kötü olabilir. Fakat değerlendirme yapmam doğru değil. Vahşi bir saldırı. Düğün yerine böylesi bir saldırı insanlık tarihinde eşi görülmemiştir.

BAŞBAKAN'DAN GAZİANTEP'E GİDİN TALİMATI

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Gaziantep'teki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Hüseyin Gülerce: 14 Ağustos'ta yapılmak istenen Gaziantep'te yapıldı

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın hazırlayıp sunduğu, Hüseyin Gülerce'nin gündemi yorumladığı 'Ortak Akıl' programında dün gece Gaziantep'te yapılan bombalı saldırı masaya yatırıldı.

Hüseyin Gülerce'nin Gaziantep'te bir düğünde yaşanan canlı bomba saldısı hakkında yaptığı '15 Ağustos' iddiası programa damgasını vurdu.

'14 AĞUSTOS PLANI DÜN GECE YAPILDI'

Dün geceki Gaziantep saldırısını 15 Temmuz darbe girişimine benzeten, Gülerce, ''14 Ağustos, 14 Ağustos'te bir şey olacak demiştik bence bu, oradaki tarih önemli değil 14, 15, 20 dün geceki Gaziantep'te yaşanan çok açık bir şekilde bu milletin arasına sünni-alevi çatışması sokma, bir meshep çatışması sokmak. Bu bütün coğrafyamızı ateşe veren yangını Türkiye'de de tutuşturulması için dün akşamki hadise çok çok büyük bir hadise daha öncekilere hiç benzemiyor.'' dedi.

TÜRKER AKINCI'DAN ÖNEMLİ UYARI

Akıncı, Gülerce'nin sözlerinini ardından 'Bu süreçte halkımızın daha da uyanık olması lazım. Bazı partilerden gelecek açıklamalara dikkatli bakmamız lazım, oyuna gelmemek lazım. Bazı sol örgütler şimdi bundan dolayı ayağa kaldırılıp başka yerlere aynı mislilyle saldırı yapabilir aman dikkat diyelim' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile