ABD'de oy kullanma işlemleri devam ederken bir seçmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdi. ABD'li seçmen, Clinton ve Trump'la birlikte toplam 4 adayın yer aldığı oy pusulasına Erdoğan'ın da ismini ekledi.

ABD'de ülkenin 45'inci başkanını belirleyecek seçimler oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Demokrat Parti adayı eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın mı yoksa Cumhuriyetçi Parti adayı iş adamı Donald Trump'ın mı başkan olacağı sabah saatlerinde netleşmeye başlayacak.

ABD'Lİ SEÇMEN ERDOĞAN'A SEMBOLİK OLARAK OY ATTI

ABD'li bir seçmenin tercihi ise ne Clinton ne de Trump oldu. ABD'li seçmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sembolik olarak oy attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismi, Clinton ve Trump'la birlikte toplam 4 adayın yer aldığı oy pusulasına eklendi.


ABD seçiminin ardından Dolar, EURO ve Altın Fiyatlarında son durum!

Dolar/TL ABD'de seçimlerin tahminlerin aksine Trump önderliğinde devam etmesiyle piyasada tarihi zirve olan 3.30'u gördükten sonra 3.22 civarında işlem görüyor.

ABD'de başkanlık seçimini Demokrat aday Hillary Clinton'un kazanma ihtimali, son yapılan Reuters/Ipsos States of the Nation anketine göre yüzde 90 olarak görünüyordu.

Seçimlerinde oy kullanma işlemi çoğu eyalette tamamlanırken, seçimin kaderini belirleyen eyaletlerde Cumhuriyetçi partinin adayı Donald Trump az farkla olsa da önde gidiyor.

DOLAR 3.30'U TEST ETTİ

Dün 3.1850 ile rekorunu yineleyen ardından Türkiye piyasaların kapanış saatlerinde 3.17 civarında işlem gören dolar/TL bu sabaha karşı Trump'ın seçimleri kazanma ihtimali ile illikit işlemlerde yeni zirve olan 3.30'u test etti. Kurda işlemler henüz hacim kazanmasa da illikit piyasalardaki seviyelerden bir miktar gerileyen dolar/TL saat 0845'te 3.2190/3.2200 seviyesinde işlem görüyor.

Dün Türkiye piyasalarının kapanış saatlerinde 3.3380 civarında olan sepet bazında TL, aynı saatte 3.4233/3.4269, 3.5040 civarındaki euro/TL ise 3.6261/3.6309 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL'de illikit piyasalar görülen tarihi zirve 3.6862, sepet bazında TL'de ise 3.4858 oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile