- Kosovalılar Ramazan Bayramını Coşkuyla Karşıladı

-Priştine Fatih Sultan Mehmet Camii
--detay
--müminler
--namaz
--hutbe
--dualar
--röpler- Arnavutça

( PRİŞTİNE ) - Kosovalılar Ramazan Bayramını coşkuyla karşıladı PRİŞTİNE

- Ramazan ayını oruç, ibadet ve dualarla uğurlayan Kosovalılar Ramazan Bayramını coşkuyla karşıladı. Kosovalı Müslümanlar, bu yıl da Ramazan Bayramı’nı büyük bir coşkuyla karşıladı. Mübarek Ramazan ayını oruç, ibadet ve dualarla uğurlayan Kosovalı Müslümanlar bu kez de bayram namazı için camilere akın etti. Camilerin tümü müminlerle dolup taştı. Ramazan Bayramı vesilesiyle yapılan kutlamaların merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da başkent Priştine’de Osmanlı eseri Fatih Sultan Mehmet Camisi oldu. Yüzlerce Müslüman, camiye sığmayınca bayram namazını cami avlusu ile cami yanındaki trafiğe kapatılan caddede kıldı. TİKA tarafından 2010 yılında restore edilen Fatih Camii’nde kılınan namaza çok sayıda mümin katıldı.
Huşu içinde kılınan namazın öncesi ve sonrasında Kur’an-ı Kerim’den ayet ve sureler okundu. Ardından okunan ve bayram mesajını içeren hutbede, Bayramın yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberliği sembolize ettiği belirtildi. Hutbeyi okuyan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava Ramazan’ın birleştirici ay olduğunu ve bu ruhun Ramazan Bayramı sonrasında da muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.
Ternava konuşmasında, “Ramazan ayının felsefesi ve öğretilerinin, toplumsal sorunların üstesinden gelinmesinde yol gösterici olmalı. Ramazan’da gösterdiğimiz birliktelik, Ramazan Bayramı’nda sergileyeceğimiz beraberlik, daima canlı tutulmalıdır. Ramazan’ın birleştirici ruhunun, Ramazan’dan sonra da canlı tutulması gerekir. Başkasına gösterdiğimiz ilgi, Ramazan’dan sonra da bir değer olarak uygulanmalıdır” ifadelerini kullanan Müftü Ternava, Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Barış, bereket, dayanışma ve hoşgörü dualarına katılan Kosovalılar, ardından birbirlerine sarılarak bayramlaştı. Namaza katılan İsmet Svarça, tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarken, Mustafa Ruşiti, bütün güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayının ardından büyük bir mutluluk ile Ramazan bayramını karşıladıklarını vurguladı. Shaban Reçica da insan değerlerin en iyi şekilde yaşandığı Ramazan ayını geride bıraktıklarını kaydederek, birlik ve beraberliğin simgesi olan Ramazan bayramına kavuştuklarını, dolayısıyla son derece mutlu olduğunu, bu mutluluğu da tüm islam alemiyle paylaştığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile