İsmail Sayamaz, İdlib saldırısının ardından silahlı militanların halkın arasına karışacak Türkiye'ye girebileceğini belirtti.

Tüm haber ajanslarına son dakika düşen habere göre Rusya, Suriye'nin İdlib kentini bombaladı.

Oldukça stratejik öneme sahip İdlib'in bombalaması tüm dünyada yankı bulurken, Ankara teyakkuza geçti.

'SİVİLLERE KARIŞACAKLAR'

Bombalamanın ardından milyonlarca insanın Türkiye'ye göç edeceği öngörülürken, Gazeteci İsmail Saymaz'da önemli bir uyarı geldi.

Bölgede bulunan silahlı militanları da halkın arasına karışacak Türkiye'ye girebileceiğini yazan Saymaz 'Rusya, İdlib'i vurdu. Çatışmalar arttıkça İdlib'deki nüfus, sınırımıza akacak. Silahlı militanlar da sivillere karışarak, Türkiye'ye girmeye çalışabilir. Etkin önlemler almamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.


Mete Yarar'dan İdlib açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü. İki lider yaptığı ortak açıklamada İdlib'de silahlardan arındırılmış bölge konusunda mutabık olduklarını vurguladı.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar Habertürk Tv ' de katıldığı canlı yayında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de yaptıkları görüşme ve liderlerin İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulması kararına ilişkin değerlendirmede bulunurken ' Silahlandırılmış Bölge neresi olacak?” sorusuna da harita üzerinde yanıt verdi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile