Bakan Varank: 'Yerinde müdahalelerimiz sayesinde piyasalardaki dalgalanmaları bertaraf ettik' - KOCAELİ

Bakan Varank: "Yerinde müdahalelerimiz sayesinde piyasalardaki dalgalanmaları bertaraf ettik" - KOCAELİ - Katılımcılardan detay görüntüler - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın konuşması Kocaeli Sanayi Odası istişare toplantısı - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: (1) - "Kamuda yerli malı alımını daha güçlü teşvik edeceğiz. Biliyorsunuz ortada bir mevzuat var fakat maalesef aksayan yönler söz konusu. Daha sade ve verimli bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Kamunun oluşturacağı ölçek, yurt içi üretimin nitelik ve nicelik açısından gelişmesine liderlik edecek" - "Yerlileştirme konusu ülkemiz için hayati öneme sahip. Gerçekleştireceğimiz en önemli yapısal reform, bu alanda atacağımız adımlar olacak. İthal ara malı bağımlılığı, kurdaki dalgalanmalara karşı sanayimizin direncini zayıflatıyor. Yerli kaynaklardan en iyi şekilde yararlanıp, üretimin ithal bağımlılığını azaltmak istiyoruz. Yakında açıklayacağımız yerlileştirme ürün programıyla bu yaraya merhem olmak istiyoruz. Ekonomik bağımsızlığımız için enerjiden sağlığa, imalattan yazılıma pek çok sektörde ülkemizin üretim potansiyelini yukarılara taşımak için desteklerimizi uçtan uca ve sonuç odaklı şekilde tasarlayacağız" - "Bakın ağustos ayında tüm ekonomik temellerimizden bağımsız bir dış şokla karşılaştık. Yerinde müdahalelerimiz sayesinde piyasalardaki dalgalanmaları bertaraf ettik"KOCAELİ (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kamuda yerli malı alımını daha güçlü teşvik edeceğiz. Biliyorsunuz ortada bir mevzuat var fakat maalesef aksayan yönler söz konusu. Daha sade ve verimli bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Kamunun oluşturacağı ölçek, yurt içi üretimin nitelik ve nicelik açısından gelişmesine liderlik edecek." dedi.
Kocaeli Sanayi Odası'nda istişare toplantısına katılan Varank, yaptığı konuşmada, bugün sanayinin başkenti kocaeli’de olduğunu belirtti.
Bakanlığa bağlı kuruluşları TÜBİTAK ve TSE’nin en büyük kampüsleri ve Bilişim Vadisi kocaeli’de olduğunu belirterek, bulduğum her fırsatta bu kampüsleri ziyaret etiğini, çalışanlarımızın heyecan ve gayretlerine bizzat şahit olduğunu kaydetti.
Umudun şehri kocaeli'nin Türkiye’nin geleceği oluğunu kaydeden Varank, üretimi merkeze alan, Türkiye’nin gücüne güç katmayı amaçlayan bir bakanlık olduklarını belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile