Kadın çiftçi hayallerine "uzman ellerle" ulaştı - İZMİR - Genç çiftçi Duygu Aygün'ün evinin bahçesindeki damda bulunan ineklere yem verirken detay görüntüleri - Duygu Aygün ile röportajKadın çiftçi hayallerine "uzman ellerle" ulaştı - İzmir 'de çiftçilik yapan 26 yaşındaki Duygu Aygün, hayalini kurduğu çiftliği Tarım ve Orman Bakanlığının "Uzman Eller Projesi" kapsamında verdiği hibe desteğiyle hayata geçirdi - Genç çiftçi Aygün: - "Burayı daha büyük bir yere taşımak, hayvan sayımı artırmak istiyorum. Süt sığırcılığının yanında besi sığırcılığı da yapmak niyetindeyim. Hedefim bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak"İZMİR (AA) - YUSUF ŞAHBAZ - Tarım ve Orman Bakanlığından "Uzman Eller Projesi" kapsamında 100 bin lira hibe desteği alan 26 yaşındaki Duygu Aygün, hayalini kurduğu çiftliğinde üretime geçti.Buca ilçesinde bulunan kırsal Kırıklar Mahallesi'nde yaşayan Aygün, sürekli hayvancılıkla iç içe oldu. Ailesinin küçükbaş hayvanlarıyla, tarlasıyla, tavuklarıyla küçük yaşlardan itibaren ilgilenen Aygün, üniversite tercihini de bu alanda yaptı.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden 2016'da mezun olan Aygün, daha sonra memleketine döndü.Hayatını Ali Kemal Aygün ile birleştiren genç kadın, ailesine katkı sağlamak için hayvancılık yapmaya karar verdi. Maddi gücü olmayan Duygu Aygün, çiftliği kurucak, hayvan alacak "can suyunu" ise bakanlığın projesiyle buldu.Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınmaya katkı vermek, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek için hayata geçirilen hibe destek projesine başvuran Aygün'e 100 bin liralık destek verildi.
Destekle evinin bahçesindeki küçük çiftliğine 13 hayvan alan Aygün, gebe olan hayvanlarının doğumunu dört gözle bekliyor. - "Hedefim çiftliğimi büyütmek"Aygün, AA muhabirine, üniversiteden mezun olduktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yine aynı bölümde yüksek lisans yaptığını söyledi.
Aygün, sürekli hayvancılık yapmayı istediğini ancak yeterli sermayesi olmadığı için başlangıç yapamadığını aktardı.Bakanlığın desteğinin, girişimi için can suyu olduğuna vurgu yapan Aygün, "Bu çiftliği büyütmek istiyorum. Burayı daha büyük bir yere taşımak, hayvan sayımı artırmak istiyorum. Süt sığırcılığının yanında besi sığırcılığı da yapmak niyetindeyim. Hedefim bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak." dedi.
Aygün, gençlerin üretime daha fazla katkı vermesi ve girişimcilerin biraz cesur davranması gerektiğini vurguladı. - "Benim kızlarım bunlar"Hayvanların çiftliğe uyum sağlamasının çok uzun sürmediğini belirten Aygün, "İlk geldiklerinde biraz ürkeklerdi. Şu anda hepsi bize alıştı. Kendilerini sevdiriyorlar. Kaynaştık diyebilirim. Ben onlara 'kızlarım, anneniz geldi' diyorum." diye konuştu.
Herkesin sevdiği işi yapması gerektiğine işaret eden Aygün, hayvanları seven herkesin bu işi yapabileceğini dile getirdi.
Kadın çiftçi hayallerine 'uzman ellerle' ulaştı - İZMİR
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Samsun'da tüfekle genç kadını yaralayan şahıs yakalandı
29 Ağustos 2021 Pazar
Pandemiye rağmen tarımsal üretim değeri 1 yılda 2 milyar TL arttı
29 Ağustos 2021 Pazar
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
Oltu’da kurt dehşeti: 40 koyunu telef etti, 6 koyunu yaraladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
Kampa katılan öğrencilere tarla ve mandıralarda uygulamalı eğitim
28 Ağustos 2021 Cumartesi