- Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in açılış konuşması - TRT Genel Müdür Yardımcısı Fatih Er'in konuşması - Habertürk TV’den Mehmet Akif Ersoy'un konuşması - Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün konuşmasıAnadolu Ajansı, İslamofobi İzleme Birimi oluşturacak - 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda konuşan AA Genel Müdürü Serdar Karagöz: - "Anadolu Ajansı olarak, yeni dönemde misyon edinerek yeni bir İslamofobi karşıtı içerik üreteceğiz. AA'nın uluslararası ayağı yeni dönemde güçlenecek ve en önemli, birinci konumuz İslamofobi ile mücadele olacak" - "İslamofobi İzleme Birimi'mizin dünyada servis edeceğimiz İslamofobi ile alakalı haber paketleri olacak. Bunun en azından küresel düzeyde Batı hegemonyasına direnç göstermek isteyen kişilere etki edeceğini düşünüyorum" - "Bu noktada özel bir ekibi istihdam edeceğiz. Sadece Türkiye'den değil dünyanın her tarafından, sadece Müslüman da değil dünyanın her türlü inancından insan, İslamofobi ekibinin içinde yer alacak" - "Hegemonya, dünyada sadece Müslümanların değil hemen hemen herkesin algısını kuşatırken ona bir direnç göstermek istiyoruz. İslamofobi, bu anlamda çok önemli bir direnç noktasıdır"ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, "AA olarak, yeni dönemde misyon edinerek yeni bir İslamofobi karşıtı içerik üreteceğiz. AA'nın uluslararası ayağı yeni dönemde güçlenecek ve en önemli, birinci konumuz İslamofobi ile mücadele olacak." dedi.
Karagöz, ATO Congresium'da düzenlenen 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, uluslararası sempozyumların, uluslararası kayıt düşmek anlamında büyük önem taşıdığını, yurt dışında farklı dillerde bu sempozyumları yapmanın, konuya ilişkin yaklaşımların küresel düzeyde güçlenmesini sağlayacağını belirtti.
Medya kavramını kapitalist sistem içinde en fazla sorgulayanların, Marksist ve Neo - Marksist yaklaşıma sahip düşünürler olarak ortaya çıktığına işaret eden Karagöz, medya üzerine en fazla atıf yapılan, referans gösterilen düşünürün Noam Chomsky olduğunu söyledi.
Chomsky'nin, küresel medya düzenini bir cümleyle özetlediğine dikkati çeken Karagöz, şunları kaydetti:"Birebir ifade etmek gerekirse 'Medya kendisini denetleyen ve finanse eden güçlü toplumsal grupların çıkarlarına hizmet eder ve onların lehine propaganda yapar.' Bu, Chomsky'nin tanımı. Doğru mu, sağlamasını yapabiliyor muyuz? Amerikan medyasına baktığımızda yapabiliyoruz. Amerikan medyasına değil de Pakistan, Malezya ya da dünyanın herhangi bir yerindeki medyaya baktığımızda bu ifade kendisine gerçek anlamda yer buluyor. Eleştirel düşünce zaten böyle gelişiyor. Medya dediğimiz yapı, günün sonunda hakim ya da güçlü olan toplumsal grupların çıkarlarına hizmet eden bir form olarak karşımıza geliyor." diye konuştu.
Marksist ekolden gelen Gramsci'ye atıfta bulunan Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü:"O, bunu rıza üretme kabiliyeti olarak görüyor. Biz bir şeyi doğru, makul, mantıklı olarak nasıl görüyoruz? Rızamızla görüyoruz. Peki o rızamızı ne üretiyor? İşte burada, medya ve kitlesel iletişim araçlarının kontrol edenleri ve sahipleri devreye giriyor. Bir şey iyi mi, kötü mü, nasıl algılıyoruz bunu? Dünyadaki İslam imajını kim çiziyor? ABD'de, Ohio eyaletindeki mısır üreticisine sorduğunuzda İslam ile ilgili fikirleri nasıl şekilleniyor? Medya dediğimiz, büyük ölçüde konvansiyonel ve dijital medya yoluyla şekilleniyor. Öyle bakıyor olaya ortalama bir dünya vatandaşı. 'Ben bundan kendimi kurtarıyorum' diyen insanın mağarada, bütün kitle iletişim unsurlarından kendisini uzak tutarak yaşaması lazım. Karşımızda devasa bir sarmal var. Bu sarmalı değiştirecek, bu hegemonyayı rahatsız edecek tek bir şey var o da İslam. Hegemonya, Hollywood ile müzik endüstrisiyle, haber, fotoğraf ve haber başlığı seçimiyle kendisini devam ettirecek ve hedeflediği toplumlarda bir rıza oluşturacak yaklaşımları sergiliyor."
ANKARA - Anadolu Ajansı, İslamofobi İzleme Birimi oluşturacak (1)
İLGİLİ VİDEOLAR
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO'lu müzik şehri Kırşehir’de ‘Müzik Durakları’ oluşturuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Zigana Tüneli’nde yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine ulaşıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar
- Katar Emiri Şeyh Temim, Bağdat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Macron: “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı, Irak için bir zafer”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi