NEVŞEHİR - İç Anadolu'da muhtarlık ara seçimleri başladı

- Seçmenlerin oy kullanımı - Güvercinlik köyü muhtar adayı Mehmet Aktaş ile röportaj - İbrahimpaşa köyü muhtarı Ali Özden ile röportajNEVŞEHİR (AA) - Türkiye genelinde 764 köy ve mahallede farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için yapılacak seçimler, İç Anadolu Bölgesi'nde Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Nevşehir 'de başladı.
Nevşehir il genelinde 4 köyde yeni muhtarın belirlenmesi için halk sandık başına gitti.Merkez ilçeye bağlı Güvercinlik, Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa, Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören ve Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünde seçmen, okullara kurulan sandıklarda yeni muhtarı belirliyor.Güvercinlik köyü muhtar adayı Mehmet Aktaş, muhtar Mustafa Yılmaz'ın vefatının ardından vekaleten görevi sürdürdüğünü belirterek, "Tek aday olarak seçime girdik. Köyümüzle ilgili devam eden çalışmaları sürdüreceğimiz gibi yeni projelerimiz de var. Köyümüze ve ülkemize faydalı çalışmalar yapmayı arzuluyoruz." dedi.
İbrahimpaşa köyü muhtar adayı Ali Özden de "Köy muhtarı Muammer Aydın'ın sağlık nedenlerinden dolayı istifasının ardından yapılacak seçim, salgın nedeniyle ertelenmişti. Bugün iki adayız. Hakkımızda hayırlısı olsun." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile