Fikret Orman, Beşiktaş'ın yeni stadının açılışında yaptığı konuşmada "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Kara Kartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız, Sayın Cumhurbaşkanımız; bize bu yolu açmasaydınız, bugün bu mutluluğu yaşayamayacaktık. " dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılışında konuştu.

Fikret Orman konuşmasında 'Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi bu işin olmasında büyük bir etkendi. Beşiktaş ahde vefası bir olan kulüptür. Allah razı olsun.' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı'nı alkışlatan Fikret Orman, 'Sayın Cumhurbaşkanım siz olmasaydınız bu mutluluğa yaşamayacaktık. Siz, Kara Kartal'ın eve dönüşünün gizli kahramanısınız' dedi.

Fikret Orman'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Değerlerimizi koruyarak bugünlere geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Semtimizin takımıyız. Değerli abimiz sağlık bakanımız Mehmet Abi, sayın Cumhurbaşkanımızın stadın iznini almak için destek vermeseydi izin alınamazdı dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ahde vefalısınızdır. Sizi biliriz. Beşiktaş kulübü de ahde vefalıdır. Sağolun. Allah razı olsun. Kadir ağabeyimize, bize her zaman yardımları olan başbakan yardımcımıız Yalçın Akdoğan'a çok teşekkür ediyorum.

Sponsorlarla hep kazan kazan ve karşılıklı nezakete, zerafete dayanan ilişkiler sağladık. Vodafone hiçbir yükümlülüğü olmamasına rağmen akıllı stat için ilaveten 14 milyon Dolar yatırmıştır. Teşekkür ediyorum. Koç Grubu da ilk gününden itibaren yardımcımız oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. En çok da bize inanan Beşiktaş'ın büyük taraftarına teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar.



Son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor kültüründe somut adımlar atmıştır. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı olacak. İstanbul'un global marka olmasına katkıda bulunacaktır. Stadın mimarisi bundan bin sene evvel Sultan Ahmet'teki Kolezyum'dan ilham alınarak yapılmıştır. Bugün boğazdan geçerken Vodafone Arena sanki sonradan yapılmış değil, yüzlerce yıl önce yapılmış gibi görünmektedir. Dünyanın en dar aks aralığına sahiptir. TT Arena'nın aks aralığı 22.5 metre civarındadır, buranın ki ise 8.5 metredir.
Stada gelen taraftarımız harika bir dijital deneyim yaşayacaktır. Vodafone Arena'da 50 bin kişiye kesintisiz wi-fi vardır. 4.5 G alt yapısı sayesinde aramalarınızı kolaylıkla yapabileceksiniz. Taraftarlarımız maçın olmadığı anlarda iyi zaman geçirmeye devam edecektir.



En hassas konulardan bir tanesi güvenliktir. Alışılmışın üstünde bir yatırım yaptık. İçeri giren taraftarların rahatsız olmadan içeri girmesini sağlayacağız. Her noktayı kontrol edebileceğiz. Yüz tanıma sayesinde de olayın faillerini 1 dakikada bulabileceğiz.  Statta hibrit teknolojisi kullanılmıştır. Çim'in altında hem ısıtma hem de soğutma sistemi vardır. Zeminin her zaman sağlıklı olmasını sağlayacağız. Burası sadece bir stat olmayacak. 7 gün 24 saat yaşanabilecek bir stat olacak. Burası her gün halkımıza açık olacaktır.  Boğazın yanında olmamıza rağmen futbol zemini eksi 4 metrede oynanacaktır. Bu kolay görünüyor ama çok zor bir uygulama. Eski stadımız İnönü'nün yıkımından 1 500 ton demir çıktı. Yeni stat içinse yaklaşık 19 kat fazla 20 bin ton demir kullandık.



Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Kara Kartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız, Sayın Cumhurbaşkanımız; bize bu yolu açmasaydınız, bugün bu mutluluğu yaşayamayacaktık. Kara Kartallar sizi minnetle anacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız siz olmasaydınız, önümüzü açmasaydınız bugünkü mutluluğu yaşayamayacaktık. Tekrar teşekkür ediyorum. Kara Kartallar sizi sonsuza kadar minnetle anacaktır.  Dünyada eşi benzeri olmayan Beşiktaş taraftarına da teşekkür ediyorum. Huzurunuzda herkesin onları alkışlamasını istiyorum.

Bu stadyumun yerinde İnönü stadı vardı. İlk golümüzü rahmetli Süleyman ağabeyimiz atmıştı. Eskisinden çok daha ileride bir eser yapmak en önemlisiydi. Bu kurumsal kimliğin ve marka değerinin artmasına neden oldu. Beşiktaş ancak yuvasında Kartal kendi yuvasında rahat eder.

Sayın Cumhurbaşkanım, Beşiktaş'ımızın, Kara Kartal'ımızın bu mutlu gününde şeref vererek bizi onurlandırdınız. Burada güçlü rakiplerimizle mücadele edeceğiz. Daha iyi bir Türk futbolu yaratacağız. Bize yakışan budur. Bu statta bizimle mücadele edecek tüm takımlara da teşekkür ediyoruz. Kara Kartal'a yuvasına dönmek yakışırdı, yuvamıza döndük. Siyah-Beyazlılar, bu ülkenin alın akıdır. Kara Kartal'lar bu ülkenin sevdalılarıdır. Kara Kartallar tertemiz göklerde asaletle uçsun.

Vodafone Arena’nın açılışında Tolga Zengin isyan etti

Vodafone Arena'nın resmi açılış töreninde girişte yaşanan yoğunluktan dolayı Tolga Zengin uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bir süre sonra da Tolga Zengin bu yoğunluğa tepki göstererek içeri girdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile