Milli Takım'ın Avusturya kampında kaleci Volkan Demirel ile Foto Muhabiri Vedat Danacı arasında gerginlik yaşandı.

Fotoğraf çekmesine kızdığı Danacı 'nın üzerine yürüyen Volkan, hakaretlerde bulundu.

2014 Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarına Avusturya'da hazırlanan A Milli Futbol Takımı'nın, sabah yapılması planlanan antrenmanı iptal olunca futbolcular şehri turladı. Oyuncular teleferiğe benzeyen, 'flying fox' denilen eğlence aracıyla stres atmaya çalıştı. Bu sırada görüntü almak isteyen Habertürk Gazetesi foto muhabiri Vedat Danacı ile Fenerbahçe ve Ay-Yıldızlı takımın file bekçisi Volkan Demirel arasında tartışma çıktı. Danacı'ya önce, 'Ne ters ters bakıyorsun? ' diyen Volkan, 'Sana neden ters bakayım? ' cevabını aldı. Bunun üzerine sinirlenen tecrübeli eldiven, 'Çekmeyin demedim mi? İnsanlığı bilmiyorsunuz, hayvanlığı da bilmiyorsunuz. Seni yazdım oğlum lan bir kenara. Seni evinden aldıracağım. ' diyerek Danacı'nın üzerine yürüdü.

Araya giren diğer milli futbolcular ve Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın yardımcısı Tayfun Korkut, olayın büyümesini engelledi. Caner Erkin de hadiseyi görüntüleyen Sabah Gazetesi foto muhabiri Oğuz Yörük'e, 'Sil o fotoğrafları lan. ' diye sert çıktı. Tatsız hadiseye Nuri Şahin, Bekir İrtegün, Mert Günok, Egemen Korkmaz, Sercan Sararer ve Mustafa Pektemek'in aralarında yer aldığı diğer futbolcular da şahit oldu.

Volkan, yaşanan olayla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Volkan sözlerine ''Bugüne kadar düzgün işini yapan kimseye saygısızlık yapmadım. Ancak ben de aynı saygıyı karşı taraftan bekliyorum'' ifadeleriyle başladı.

Tatsız bir olay yaşandığını belirten kaleci Volkan Demirel, şunları söyledi:

''Gazeteci bir arkadaş izin günümüzde fotoğraf çekiyordu. Takım arkadaşlarım söylemesi ile ben de arkadaştan beni çekebileceğini onların istemediğini söyledim. Dilediği gibi başta çekebileceğini sonra rahatça hareket edebilmemiz için çekmemesini rica ettim. Gazeteci arkadaş diğer gazetecilere haber verdi ve kalabalık oldular. Daha sonra 'çekmek nasıl olur gör ' der gibi tahrik etti kendisi.”

Volkan sözlerini ''Dileyen istediği gibi algılayıp yorumlayabilir. Olay tamamen böyle yaşanmıştır. Bana birisi saygısızlık yapmadığı sürece ben kimseye saygısızlık yapmam'' şeklinde tamamladı.

TSYD: GAZETECİLERİ SAHİPSİZ DEĞİL
Öte yandan, konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), kaleci Volkan Demirel 'e sert tepki gösterdi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'A Milli Takımımızın Avusturya'daki kampında, kaleci Volkan Demirel'in, görevleri sadece haber yapmak ve görüntülemek olan Haber Türk foto muhabiri Vedat Danacı'ya; Caner Erkin'in de, Sabah Gazetesi foto muhabiri Oğuz Yörük'e sarf ettiği sözleri şiddetle kınıyoruz.

Volkan Demirel, bu ülkenin yetiştirdiği ve kalecilik namına ortaya koyduğu vizyonu ile taktirlerimizi kazanmış bir kalecidir... Bugüne kadar, onun her başarısını alkışlamış; sayfalarımıza ve ekranlarımıza taşıdığımız görüntü ve haberleriyle gurur duymuşuzdur. Ama Volkan Demirel'in çok iyi bir kaleci olması, ona hiçbir zaman gazetecilere hakaret hakkını veremez. Hele 'Deftere yazdım, seni evden aldırmazsam ben Volkan Demirel değilim ' hakkını hiç veremez.

Buram buram tehdit kokan söylemleri için Volkan Demirel'in Vedat Danacı; Caner Erkin'in de Oğuz Yörük'ten, basın önünde özür dilemesini beklediğimizin altını çizmek isteriz.

Bu arada, A Milli Takım Teknik Direktörü Sayın Abdullah Avcı'nın, adı geçen oyunculara uyarıda bulunacağı inancımızı korurken; olayların büyümesini önleyen Milli Takım antrenörlerinden Tayfun Korkut'a teşekkür eder, bundan böyle hiçbir gazeteci arkadaşımızın sahipsiz kalmayacağını kamuoyuna duyururuz.”

Volkan Demirel Gazetecilere Neden Saldırdı?

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Kampta foto muhabirine saldırı

29 Mayıs 2012 Salı

Kaleci Volkan'dan tehdit!

29 Mayıs 2012 Salı

Gazeteciyi Evinden Aldıracak!

29 Mayıs 2012 Salı

Muhabire Saldırdı, Tehdit Etti

29 Mayıs 2012 Salı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile