- ''Yabancı öğrencilerin gözünden Aytmatov' paneli - Panelden ve katılımcılardan detay görüntüler - Öğrencilerden Büşra Gürocak'ın, Diana Barkuşit ve Malick Coulibaly'in konuşmalarıYabancı öğrencilerin gözünden Aytmatov - Anadolu Mektebi'nin düzenlediği yazar okumalarına katılan yabancı öğrenciler, düzenlenen panelde Cengiz Aytmatov hakkındaki düşüncelerini anlattı - Bosnak öğrenci Barkuşit: - "Okumalar yaptıkça Türk dünyasını, Türk milletini, kültürünü, medeniyetini daha iyi tanımaya başladık"KASTAMONU (AA) - Anadolu Mektebi'nin yazar okumalarına katılan yabancı öğrenciler, Kastamonu 'da düzenlenen panelde Kırgız yazar Cengiz Aytmatov hakkındaki düşüncelerini anlattı."Doğumunun 90. Yılında Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" paneline katılan yabancı öğrenciler, Cengiz Aytmatov hakkındaki düşüncelerini yaşıtlarıyla paylaştı.Kazakistan asıllı Büşra Gürocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin 1982 yılında Türkiye'ye göç ettiğini söyledi.
Lise öğrencisi olduğunu belirten Gürocak, "Anadolu Mektebi ile 4 ay önce tanıştım. Okumalarıma da o zamanlar başladım. Açıkçası benim okuma alışkanlığım yoktu. Cengiz Aytmatov sayesinde okuma alışkanlığı kazandım. Bu okumalar sayesinde kendi kültürümü yakından tanıma fırsatı budum. Olaylara farklı açılardan bakmamı sağladı." dedi.
Aytmatov sayesinde Kazakistan'ı daha çok merak etmeye başladığını dile getiren Gürocak, "Cengiz Aytmatov toprağına çok bağlı bir insan. Onun toprağına bağı beni çok etkiledi. O nedenle ailemin göçüp geldiği bu coğrafyayı ben de görmek istiyorum." diye konuştu.
Malick Coulibaly de Mali'den Türkiye'ye üniversite öğrenimi görmeye geldiğini aktararak "Uşak'ta tanıştığım bir öğretmen sayesinde Anadolu Mektebi ile bağ kurdum. Anadolu Mektebi sayesinde Türkçe kitaplar okumaya başladım. Bu kitaplar sayesinde de Türk kültürünü öğrenmeye başladım. Cengiz Aytmatov, savaşın arka planını çok güzel anlatmış. Savaşın insanlar üzerine olumsuz etkilerini ben onun kitaplarından öğrendim." ifadelerini kullandı.Sakarya Üniversitesinde tarih öğrenimi gördüğünü belirten Diana Barkuşit ise Bosna Hersek'ten geldiğini söyledi.
Önce Anadolu Mektebi ile tanıştığına işaret eden Barkuşit, "Onlar sayesinde de Cengiz Aytmatov kitapları okumaya başladık. Okumalar yaptıkça Türk dünyasını, Türk milletini, kültürünü, medeniyetini daha iyi tanımaya başladık." dedi.
Kahramanmaraş Anadolu Mektebi sorumlusu Mesut Serdar da Türk dünyasının ortak kültür ve mirası olan yazarları gençlere okutarak önemli bir görev üstlendiklerini kaydetti.
Yabancı öğrencilerin gözünden Aytmatov - KASTAMONU
İLGİLİ VİDEOLAR
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oltulu Doğaseverlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi